Pentru că am tot auzit cât de lăudată este pizza cu broccoli și nuci, m-am gândit să avem și o variantă baby friendly a acesteia. Cum nucile sunt greu de gestionat, le-am adăugat într-un aluat rapid, fără drojdie, împreună cu puțină făină de ovăz. Rezultatul a fost mult peste așteptările mele, iar soțul a cerut porție dublă. 😅 Refacem curând isprava. 🤭
Pizza cu broccoli și nuci
🍒Ingrediente:
*Aluat
- 190 g făină tip 550/650
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 100 ml kefir
- 50 ml ulei de măsline
- 1 ou mic
- 2 linguri de nuci măcinate
- Făină de ovăz (pentru completare, în caz că aluatul mai necesită făină la frământarea cu mâna. !!!A nu se exagera cu făina!)
*Umplutură - 1 iaurt grecesc
- Cimbru uscat/busuioc/oregano
- 2 buchețele de broccoli
- O mână de cubulețe de dovlecei
- Roșii cherry
- Spanac
- 1 cățel de usturoi
- 1 ou
- O roșie
🍒Mod de preparare:
Se face o compoziție din kefir, uleiul de măsline și oul întreg și se adaugă peste făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Se omogenizează cu o spatulă, apoi se frământă cu mâna, adăugându-se nuca măcinată și făina de ovăz, puțin câte puțin, dar nu exagerat, ci doar cât să nu se mai lipească aluatul de mâini. Iese un aluat moale și ușor de lucrat. Se lasă la odihnit circa 10 minute, timp în care se pregătește umplutura. Am fiert legumele (broccoli, dovlecei și roșii cherry – pentru a le putea decoji ușor) câteva minute, apoi am clătit broccoli sub jet de apă rece, pentru a-și păstra vie culoarea. Am înmuiat puțin spanacul congelat, într o tigaie antiaderentă, împreună cu un cățel de usturoi ras. Am presărat făină de ovăz pe blatul de lucru și am întins subțire aluatul. L-am așezat în tava acoperită cu foaie de copt și peste el am adăugat iaurtul întins în strat subțire, ierburile și legumele peste care, la final, am turnat compoziția făcută dintr-un ou amestecat cu o roșie dată pe răzătoare (fără prea multă zeamă). Am copt în cuptorul preîncălzit la foc potrivit, circa 25 de minute.

Pingback: Prăjitură pufoasă cu mere - Cu Ciresel la joaca