Pizza cu cel mai simplu aluat

Pizza cu cel mai simplu aluat

Dacă s-ar putea am mânca pizza în fiecare zi. Știu, și voi la fel! 

În căutarea blatului de pizza perfect, acum ceva timp am descoperit această variantă, care nouă ni se potrivește cel mai bine, căci ne îndeplinește toate cerințele: este suficient de pufos și cu o crustă crocantă la exterior. 

Deși mai găsiți câteva variante pe blog, vă sugerez să o încercați și pe aceasta, indiferent de topping-uri le alese. 

Pizza cu cel mai simplu aluat 

🍒Ingrediente:

(cantități pentru 2 pizza cu diametrul de 30 cm) 

 

*Aluat

  • 400 g făină tip 650
  • 100 g griș fin
  • 10 g drojdie uscată
  • Verdețuri de Provence
  • 325 ml apă călduță 

*Topping

🍒Mod de preparare:

De fiecare dată când fac pizza, pregătesc aluatul de seara și îl las la dospit în frigider. 

În felul acesta treaba merge mult mai repede a doua zi. 

La fel am procedat și cu acest aluat descoperit la Jamie Oliver. 

Am adăugat făina cernută și grișul într-un bol și le-am omogenizat. 

În mijlocul acestora am făcut o adâncitură unde am pus drojdia și verdețurile de Provence. 

Am adăugat treptat și apa, omogenizând aluatul cu mâna. 

După ce am obținut o bilă de aluat, am transferat-o într-un bol curat, pe care l-am acoperit cu folie alimentară și l-am pus la frigider peste noapte. 

A doua zi, după o scurtă frământare, am împărțit aluatul în 2 bucăți pe care le-am întins pe rotund cu ajutorul unui sucitor. 

Am adăugat peste ele sos de roșii și ardei făcut în casă, felii de ciuperci, friptură de pui și vită tăiată cubulețe, iar la final mozzarella pentru gătit. 

Am copt pizza circa 25 de minute, la foc potrivit (aproximativ 170°), în cuptorul preîncălzit. 

La final am servit cu extra sos de roșii și ardei. 

Sper să testați și voi această variantă de aluat și să-mi spuneți dacă vi se potrivește! 

Rețeta originală a aluatului lui Jamie Oliver o puteți găsi aici 👉 aici.

Celelalte rețete de pizza, deja existente pe blog, le puteți găsi 👉 aici

crockpot-romania.ro/
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*