Pizza napoletana

Pizza napoletana

Cireșel s-a lăsat inspirat de noua lui carte, din colecția Răspundel Istețel, Pofticioși prin Europa și ne-a pregătit o delicioasă pizza napoletana.

Dacă vă place și vouă rezultatul, dar și cum a lucrat, ar fi tare bucuros să vă citească părerile. 

Are planuri mari, așa că încurajările voastre vor fi binevenite.

Pizza napoletana

Ingrediente:

  • 250 g făină tip 650 (cu 12% proteină)
  • 5 g drojdie uscată
  • 160 ml apă călduță
  • O linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sos de roșii
  • Mozzarella Gourmet
  • Frunze de busuioc

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător a cernut făina, iar în mijlocul acesteia a adăugat drojdia și apa călduță.

După aproximativ 10 minute a adăugat sarea, uleiul de măsline și a omogenizat compoziția cu ajutorul unei linguri de lemn.

A continuat apoi frământarea, cu ajutorul mâinilor, ceea ce pentru el a fost cea mai distractivă parte, căci se joacă cu aluat încă de când avea 2 ani. Cui nu îi place această joacă, oare?

A format o bilă de aluat pe care a pus-o în bolul uns cu ulei, a acoperit bolul cu un prosop și a lăsat aluatul la dospit până și-a dublat volumul.

După dublarea volumului a întins aluatul cu ajutorul palmelor, astfel încât marginile să fie mai groase, după cum puteți vedea în video de mai jos.

A uns aluatul cu sosul de roșii, a pus feliile de mozzarella, frunzele de busuioc, iar eu am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 13 minute, la 220° C, pe funcția căldură sus-jos.

Așa-i că pare o joacă de copil? Am savurat pizza împreună, după ce frățiorul s-a trezit și după cum ați putut vedea în clipurile postate în stories săptămâna trecută, a fost și el tare încântat de “pizzaaaaaaa”.

Alte rețete de pizza găsiți apăsând aici.

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

#cireseltakesoverthekitchen
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*