pizza rapida cu faina de mei

Pizza rapidă cu fãinã de mei

Cum voiam pizza, dar nu mai aveam ouă pentru a face varianta foarte des întâlnită zilele trecute pe grup, am încercat o altă variantă care ne-a încântat muuuult de tot: pizza cu fãinã de mei???

Pizza rapidă cu fãinã de mei

?Ingrediente:


*Aluat

  • 100 g făină tip 550/650
  • 100 g făină de mei
  • Verdețuri de Provence/mix de semințe râșnite
  • 150 ml apă călduță
  • 4 g drojdie uscată
  • 4 linguri ulei de măsline

*Topping

  • Carne și legume reciclate
  • O roșie mare
  • Cașcaval nesărat


?Mod de preparare:


Pentru aluat am pus drojdia în apa călduță și după ce am omogenizat am adăugat și uleiul. Am amestecat făina cu verdețurile de Provence (aș fi pus un mix de semințe râșnite mai degrabă, dar ia punga de unde nu-i ?). Am adăugat făina peste lichid și am omogenizat cu o spatulă. Rezultă un aluat aparent lipicios și elastic care se așază în tavă cu ajutorul spatulei (nu e nevoie de mai multă făină). Iese super bun blatul și dacă folosiți doar făină de grâu, doar că mie îmi place să combin diverse tipuri. Deasupra blatului am adăugat toppingul, roșia rasă și apoi cașcavalul ras. Am copt în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*