Pizza rolls

Am zis să vă arăt și vouă ce am mai pregătit de sărbători, astfel încât să avem mereu ceva la îndemână și să nu mai petrec mult timp în bucătărie. Aceste pizza rolls s-au încadrat numai bine în această categorie. 

Se păstrează perfect 2-3 zile împachetate în foaie de copt apoi în casoletă sau folie alimentară. 

Se pot servi reci sau încălzite, în funcție de preferințele fiecăruia. 

 

Pizza rolls

🍒Ingrediente:

*Aluat

  • 400 g făină tip 650
  • 100 g griș fin
  • 7 g drojdie uscată
  • Verdețuri de Provence
  • 325 ml apă călduță 

*Umplutură

  • 4 linguri sos de roșii și ardei homemade
  • 350 g ton la borcan
  • Porumb congelat (după gust)
  • Brânză englezească rasă (Lăptaria cu caimac; în caz de alergie sau dacă preparatul este servit și de copii mai mici de 2 ani, se omite sau se înlocuiește)

*Extra

  • 1 gălbenuș de ou (în caz de alergie, se omite)
  • 1 lingură sos de roșii și ardei homemade

🍒Mod de preparare:

De cele mai multe ori acest preparat îl fac în tava cuptorului, sub formă de pizza, pe care o servim imediat.

Cum de data aceasta îmi doream să mâncăm din preparat 1-2 zile, am decis să îl fac sub formă de rulouri.

Am adăugat făina cernută și grișul în bolul robotului și le-am omogenizat. 

În mijlocul acestora am făcut o adâncitură unde am pus drojdia și verdețurile de Provence. 

Am adăugat treptat și apa, frământând aluatul timp de câteva minute, la viteza 2. 

După ce am obținut o bilă de aluat, am transferat-o într-un bol curat, pe care l-am acoperit cu folie alimentară. 

Am lăsat aluatul la dospit la temperatura camerei. 

După ce și-a dublat volumul, am mai frământat manual aluatul încă 2-3 minute și l-am lăsat din nou la dospit circa 30 de minute. 

După acest timp am împărțit aluatul în 2 bucăți pe care le-am întins sub formă dreptunghiulară cu ajutorul unui sucitor. 

Am uns fiecare foaie cu sos roșu, am adăugat umplutura și am format 2 rulouri. 

Am tăiat melcișorii cu ajutorul unui cuțit și i-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând circa 3-4 cm între ei, întrucât cresc în volum în timpul coacerii. 

I-am uns cu amestecul realizat din gălbenuș de ou și sos roșu și i-am copt circa 45 de minute, la 180°, căldură sus-jos. Eu am optat și pentru ungerea acestora întrucât aveam la dispoziție un gălbenuș de ou pe care trebuia să îl folosesc, însă în caz de alergie se poate renunța la acesta. Varianta sub formă de pizza o găsiți 👉 aici

Pentru a nu pierde nicio noutate, vă invităm să ne urmăriți și pe conturile de Facebook (apasă 👉 aici) și Instagram (apasă 👉 aici). 💙🍒💙

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*