Plăcintă cu mere și dovleac

Pentru că ne-a fascinat încă de la început blatul din mascarpone și făină am decis să-l încercăm cu o nouă umplutură pe placul nostru. L-am utilizat de data aceasta pentru o plăcintă cu mere și dovleac. Dacă ingredientele se regăsesc și pe lista preferatelor voastre, vă sugerez să faceți porție dublă încă de la început. ??

Plăcintă cu mere și dovleac

?Ingrediente:


*Aluat

  • 250 g mascarpone
  • 150 g făină tip 650
  • Nucșoară

*Umplutură (600 g după “călire”)

  • 4 mere mari roșii
  • 3 felii mari de dovleac
  • 50 g unt nesărat cu 80% grăsime
  • Scorțișoară Ceylon
  • Nuci măcinate


?Mod de preparare:


Merele și dovleacul se rad și fără să se stoarcă de zeamă se “călesc” cu untul, iar la final se adaugă scorțișoara și nucile măcinate. Se lasă la răcit, timp în care se pregătește blatul din mascarpone și făină. Se pot adăuga în aluat și mirodeniile preferate, nucșoara fiind alegerea noastră în acest caz. Aluatul rezultat se împarte în două și se întind două foi subțiri, între care se pune umplutura. Înainte de a se introduce în cuptorul preîncălzit, se unge cu unt și se taie plăcinta deasupra, crestând ușor cu cuțitul. Se coace la foc potrivit (170°), circa 35 de minute sau până se rumeneste ușor deasupra. Când se scoate din cuptor, plăcinta se acoperă și se lasă la răcit cât rezistați. ? Blatul rămâne foarte fraged chiar și a doua zi.
PS: se poate observa nerăbdarea lui Cireșel în timpul “ședinței foto”. ???

 

2 Comments

  1. Pingback: Pachețele "sărate" - Cu Ciresel la joaca

  2. Pingback: Pachețele "dulci" cu surprize - Cu Ciresel la joaca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*