placinta rapida cu prune si banane

Plăcintă rapidă cu prune și banane

Deși Cireșel se mulțumește cu fructe proaspete, nouă ni se mai face poftă de câte un dulce. Ca să fie potrivit și pentru el, îl fac baby friendly, desigur. Așa a luat naștere și această plăcintă rapidă cu prune și banane, într-o seară de toamnă, cu poftă acută de dulce. 🤭😂

Plăcintă rapidă cu prune și banane

🍒Ingrediente:

*Aluat

  • 375 g făină tip 650
  • 7 g drojdie uscată
  • 200 ml lapte animal/vegetal/apă călduț/ă
  • 200 ml ulei

*Umplutură

  • 2-3 linguri griș
  • 10 prune mari și dulci
  • 2 banane mici, potrivit de coapte
  • 1 ou mic pentru uns pe deasupra (opțional)
  • Fulgi de cocos bio
  • Scorțișoară Ceylon
  • 3 linguri mix de semințe râșnite


🍒Mod de preparare:

Într-un vas încăpător am adăugat făina cernută, în mijlocul căreia am pus drojdia și laptele călduț amestecat cu uleiul.

Am frământat aluatul cu ajutorul mâinilor, apoi l-am lăsat la odihnit, la loc cald, timp în care am pregătit fructele.

Am tăiat prunele în jumătăți sau sferturi, căci am avut niște prune foarte mari și bananele rondele.

După circa 15 minute am întins aluatul în forme, lăsând niște margini mai mari, pe care după ce am adăugat umplutura le-am tras peste umplutură asemenea unei galette.

Înainte de a așeza fructele, am presărat grișul, pentru a mai absorbi din zeama lăsată de prune în timpul coacerii plăcintei. Am adăugat apoi, alternativ, rânduri de prune și banane, iar la final am presărat peste ele scorțișoară Ceylon, fulgi de cocos bio și mix-ul de semințe măcinate.

Am uns cu ou marginile laterale ale plăcintei și am introdus formele în cuptorul neîncalzit (căci am folosit forme ceramice), pentru 45-50 de minute, la foc potrivit.

Aroma răspândită în timpul coacerii a fost de vis.

Rezultatul ne-a încântat peste măsură, de la mic la mare.

Data viitoare vom servi alături de înghețată, căci acum n-am mai apucat, însă sigur merge de minune.

 

2 Comments

  1. Bună! Imi spui te rog ce dimensiuni are vasul pe care l-ai folosit?

     

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*