Pogăcele cu telemea

Pogăcele cu telemea

Cei care ne urmăresc de pe la început știu că avem câteva rețete care au făcut furori la vremea lor și încă mai fac, după cum am constatat zilele acestea.

Printre ele se numără biscuiții populari, ursuleții Barni de casă, cozonacul fără zahăr… Însă acum vreau să vă vorbesc despre aluatul cu untură din osânză, tare iubit chiar și de cei cu alergie la lactate.

Am pregătit săptămâna trecută niște pogăcele cu telemea care au dispărut miraculos. Prin urmare, săptămâna aceasta am făcut porție dublă, la cererea tuturor băieților.

Aluatul este minunat, îți este mai mare dragul să lucrezi cu el, iar eu îl folosesc la foarte multe preparate: empanadas, sărățele, tarte.

Ingrediente:

  • 500 g făină tip 650
  • 200 g untură din osânză
  • 200 ml apă minerală
  • 350 g telemea vacă President / telemea capră Olympus
  • Semințe de mac (opțional)

Mod de preparare:

Am adăugat în bolul robotului planetar făina cernută, untura din osânză de porc și apa minerală.
Am montat cârligul pentru aluat și am frământat timp de 4-5 minute, pe viteza 2, până am obținut un aluat omogen.
Am strâns aluatul obținut sub formă de bilă, apoi l-am întins cu palmele, am făcut o împăturire, l-am învelit în folie alimentară și l-am pus la rece circa 30 de minute.
După cele 30 de minute am întins aluatul pe o hârtie de copt, aproape cât dimensiunea acesteia.
Am ras fin, deasupra foii de aluat, aproximativ jumătate din cantitatea de telemea.
Am făcut o împăturire (cum se procedează în cazul aluatului foietaj) și am întins din nou aluatul pe toată suprafața hârtiei de copt.
Am ras din nou brânză și am împăturit iar.
Am întins aluatul și am decupat pogăcelele cu ajutorul unei forme metalice în formă de floare. Puteți folosi orice altă formă doriți sau chiar un pahar de dimensiune mai mică.
Am așezat pogăcelele în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt și le-am copt în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 25 minute, la 180° C, căldură sus-jos.
Înainte de a introduce tava în cuptor am uns pogăcelele cu apă și am adăugat semințe de susan.
Abia aștept feedback-ul vostru după ce le testați!

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*