Deși consumăm și fructe proaspete zilnic, uneori sunt multe care se coc foarte repede și ca să nu se strice le facem vedetă în diverse gustări sau deserturi sănătoase. Așa a luat naștere și această prăjitură aromată cu ovăz și pere, pe care eu am porționat-o sub formă de batoane.
Perele au fost foarte aromate și dulci, ceea ce a făcut ca prăjitura să aibe un gust foarte bun, deși nu conține îndulcitori.
Se pregătește foarte simplu, iar rezultatul a fost foarte delicios, cel puțin pentru noi.
Nu conține ouă și nici lactate, ceea ce o face perfectă și pentru piticii cu alergii la acestea.
Prăjitură aromată cu ovăz și pere
🍒Ingrediente:
- 200 g fulgi mărunți de ovăz
- 150 g piure de banane (bine coapte)
- 500 g pere rase (cântărite după ce au fost rase)
- Scorțișoară Ceylon
- 2 linguri unt de arahide natural (opțional)
Decor:
- Fistic măcinat
- Coacăze roșii congelate (opțional)
🍒Mod de preparare:
Am pus fulgii de ovăz într-un vas încăpător, iar peste ei am adăugat bananele pasate cu furculița, perele rase fin (cu tot cu zeama rezultată), scorțișoara și untul de arahide.
Acesta din urmă se poate omite, dacă nu vă este pe plac, întrucât compoziția se leagă datorită bananelor, însă eu am dorit ca prăjitura să fie și mai nutritivă.
În ceea ce privește fulgii de ovăz, eu am avut unii mărunți.
Dacă aveți fulgi mari, îi puteți mărunți puțin cu ajutorul robotului. Atenție, însă, să nu se transforme în făină, pentru a conferi totuși textură prăjiturii.
Am omogenizat compoziția, am așezat-o în tavă, pe hârtie de copt și am nivelat-o până am obținut grosimea dorită.
Am porționat prăjitura sub formă de batoane, am presărat fistic măcinat, iar pe unele batoane am adăugat și coacăze roșii.
Unele batoane le-am lăsat fără coacăze, întrucât Cireșel preferă coacăzele doar în stare proaspătă.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute, la 170°.
Pe lângă faptul că ingredientele folosite sunt simple și la îndemâna tuturor și timpul de pregătire este foarte scurt, așa că sunt convinsă că va fi pe placul vostru și din acest punct de vedere.