Prăjitură cu caju și unt de arahide

Poate vă amintiți că înainte să plecăm în vacanță am făcut provizii serioase de sărățele. Cum pentru acestea am folosit doar gălbenușuri de ouă, nu puteam risipi nici albușurile. Drept urmare, pentru drum am improvizat o delicioasă prăjitură cu caju, cocos și unt de arahide.

Nimic nu a mai rămas după drumul cu trenul până la munte ?

Cireșel a fost foarte încântat de ea, mai ales că a muncit cot la cot cu mine pentru a realiza prăjitura.

Prăjitură cu caju și unt de arahide 

?Ingrediente:

  • 300 g albușuri
  • 90 caju măcinat
  • 50 g fulgi de cocos bio
  • 100 g făină tip 650
  • 15 g carob (pudră de roșcove)
  • 80 g miere (opțional, după 1 an)
  • 2 linguri unt de arahide natural
  • O para cubulețe (150 g)

 

Decor:

  • Unt de arahide natural (opțional) 
  • Fulgi de migdale


?Mod de preparare:

Am bătut albușurile spumă tare, timp în care Cireșel a măcinat caju-ul. ?

Am adăugat fulgii de cocos și caju-ul peste spuma de albușuri și le-am integrat ușor cu ajutorul unei spatule de silicon.

După această etapă se poate adăuga și mierea, dacă optați să o folosiți, împreună cu untul de arahide.

Am amestecat făina cu pudra de roșcove și le-am adăugat treptat în compoziție, amestecând ușor.

La final am incorporat și cubulețele de pară, apoi am turnat compoziția într-o tavă dreptunghiulară, nivelând-o în strat subțire.

Deasupra am presărat fulgi de migdale și am mai adăugat încă puțin unt de arahide, după cum se poate observa și în fotografii.

Dacă doriți să fie mai înaltă, o puteți coace în tavă mai mică sau chiar sub formă de brioșe, însă eu am preferat să iasă mai subțire, să poată fi ușor de gestionat pe drum.

Am copt prăjitura circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 170°.

Pe noi ne-a încântat de la mic la mare și cu siguranță o vom reface cât mai curând.

Dați de veste dacă o încercați și voi! ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*