Prăjitură cu cocos și ciocolată
Dacă sunteți fani cocos și ciocolată, cu siguranță această prăjitură rapidă va fi și pe gustul vostru.
Se potrivește de minune pe masa de sărbători.
Este perfectă chiar și pentru cei care au alergie la ou, întrucât nu conține ou, ci piure de banană, un înlocuitor perfect pentru acesta.
Se poate pregăti chiar și pentru cei mici, eliminând zahărul, sarea, ciocolata și adăugând încă o banană. Dacă acestea sunt foarte coapte nici nu se va simți lipsa zahărului.
În plus, gătirea ei nici nu necesită supraveghere, căci este gătită la ajutorul meu de bază, multicooker-ul Crock-pot Turbo Express.
În lipsa unuia o puteți coace, fără probleme și la cuptor. Dacă luați în calcul achiziționarea unuia și ați ratat ofertele de Black Friday, pe site-ul Crock-pot puteți beneficia de o reducere de 10%, cu ajutorul codului EXTRA10, valabil până pe 27 decembrie. Acesta se aplică întregii game de aparate.
Modelul pe care eu îl folosesc în prezent îl puteți vedea apăsând aici.
Prăjitură cu cocos și ciocolată
Ingrediente:
*cantități pentru o tavă rotundă, cu inel detașabil și diametrul de 16 cm
- 2 banane bine coapte (200 g piure)
- 150 g zahăr
- 90 ml ulei
- 100 ml lapte
- 150 g iaurt grecesc
- 35 g semințe de mac
- 50 g picături de ciocolată
- 225 g făină tip 650
- 10 g praf de copt bio
- 5 g bicarbonat de sodiu fără aluminiu
- 1 praf de sare
Glazură
- 180 g ciocolată albă Nestle Dessert
- 3 linguri unt de cocos
Decor
- Alune de pădure glazurate (mărunțite)
- Bomboane Raffaello de casă
- Felii de mandarine
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător se adaugă bananele pasate cu o furculiță, zahărul, uleiul, laptele, semințele de mac și picăturile de ciocolată.
Se omogenizează compoziția apoi se adaugă treptat iaurtul grecesc și făina cernută, amestecată în prealabil cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Se amestecă doar cât să se încorporeze bine și ingredientele uscate.
Se introduce grătarul metalic un vasul multicooker-ului, se toarnă o cană cu apă și se așază peste acesta forma detașabilă în care se află deja compoziția.
Se atașează capacul, rotindu-l, ca și valva de presiune, spre poziția Închis și se setează funcția Dessert, presiune înaltă, pentru 40 de minute.
După expirarea timpului, se lasă aparatul pe funcția Keep warm pentru a elibera presiunea în mod natural.
După aproximativ 10 minute se scoate forma din vas, cu ajutorul unui clește cu capăt de silicon și al unei mănuși.
Se lasă la răcit pe un grătar metalic.
După ce prăjitura se răcește complet se glazurează cu ciocolata topită la bain marie împreună cu untul de cocos și se decorează după preferințe.
Rețeta video o puteți viziona pe pagina de Instagram, apăsând aici.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura