Prăjitură cu griș și iaurt

Prăjitură cu griș și iaurt

Nu știu cum e în cazul vostru, dar prăjiturile copilăriei reușesc să îmi dea întotdeauna o stare de bine.

Am primit pachet de la ai mei și printre multe alte bunătăți și o cutie destul de mare cu cremă de iaurt.

Fiind o cantitate mult prea mare am zis să pregătesc ceva cu ajutorul acesteia. Aveam și niște griș care trebuia consumat, semn că era musai să fac această prăjitură cu gust de copilărie.

Eu am combinat crema de iaurt, care are o textură asemănătoare iaurtului grecesc, cu puțină apă, astfel încât să obțin textura unui chefir, pe care vi-l recomand în cazul în care nu aveți același tip de iaurt pe care l-am folosit eu. Lactatele de la Casa Natura pe care le primesc în pachetele de la părinții mei, le puteți găsi aici. Nouă ne plac tare mult, fiind realizate după rețete tradiționale. 

Toate ingredientele acestei prăjituri sunt simple, în opinia mea, se găsesc cu siguranță în casă, în orice moment și prăjitura este potrivită chiar și celor alergici la ou, fiind fără ouă.

Ingrediente:

*cantități pentru 1 chec mare sau 2 mai mici

Glazură (opțional):

  • Iaurt grecesc
  • Miere (după gust)

Mod de preparare:

Modalitatea de preparare nu este deloc complicată.

Într-un bol se adaugă ingredientele uscate: grișul, făina, praful de copt, zahărul, apoi ingredientele umede: uleiul și kefirul ori laptele bătut.

Se omogenizează bine compoziția, apoi se lasă la odihnit circa 30 de minute, astfel încât grișul să absoarbă din lichid.

În acest timp se preîncălzește cuptorul și se pregătesc merele.

Acestea se toacă cubulețe și se amestecă cu scorțișoară și zahăr brut.

După finalizarea celor 30 de minute se pregătește tava sau tăvile. Puteți folosi chiar și o tavă pătrată/dreptunghiulară ori rotundă, nu doar de chec sau guguluf cum obișnuiesc eu.

Se pun la bază merele, apoi se așază compoziția peste ele și se nivelează cu ajutorul unei spatule.

Prăjitura se coace timp de aproximativ 30-35 de minute sau până devine aurie la suprafață, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos. Durata variază în funcție de tava aleasă, de dimensiunea și materialul acesteia, de cuptor. De aceea vă recomand să verificați după aproximativ 30 de minute.

Această prăjitură cu griș și iaurt se poate servi simplă, după răcire sau cu glazura din iaurt și miere, care nouă ni se pare senzațională, mai ales în această combinație.

Textura și gustul prăjiturii sunt speciale, vă promit! Abia aștept feedback-ul vostru!

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*