prajitura cu orz si fructe

Prăjitură cu orz și fructe

Zilele trecute am improvizat rapid o prăjitură cu orz și fructe. În lipsa fulgilor de orz puteți folosi alt tip de fulgi pe care îi aveți la dispoziție. 

Ne plac foarte tare terciurile din fulgi de cereale, dar uneori mai variem forma în care folosim ingredientele principale. 

Succes mare au și preparatele de genul celui pe care urmează să vi-l prezentăm. 

Se pot servi călduțe, dar și reci.

Se pot lua cu ușurință la pachet, alături de fructe proaspete.

Cel mai important este faptul că preparatele de acest gen pot fi pregătite din timp și le avem la dispoziție pe parcursul zilei. 

Prăjitură cu orz și fructe 

?Ingrediente:

  • 300 g fulgi de orz
  • 400 ml lapte de cocos
  • 300 g piure de banane bine coapte
  • 50 g fulgi de cocos bio
  • Fructe congelate (cireșe, banane, caise, căpșuni)
  • Unt de arahide natural
  • Fulgi de migdale (se oferă râșniți, în cazul copiilor mai mici) 


?Mod de preparare:

Până am pregătit toate ingredientele am pus fulgii la înmuiat în laptele de cocos. 

Am pasat bananele cu furculița și le-am adăugat peste fulgii de cereale, împreună cu fulgii de cocos. 

Am omogenizat compoziția și am pus-o într-o formă ceramică rotundă, iar apoi am adăugat și fructele congelate. 

Am presărat fulgi de migdale și câteva lingurițe de unt de arahide nesărat. 

În funcție de preferințe puteți opta pentru diverse nuci sau semințe măcinate sau puteți renunța la untul de arahide. 

Nouă ne place foarte mult, însă și îl adaug în preparate ori de câte ori am ocazia, mai ales pentru valoarea nutritivă. 

Am introdus tava ceramică în cuptorul neîncălzit, la 170°, pentru circa 40 de minute. 

La final am porționat prăjitura, după cum se poate observa în fotografii. 

O puteți porționa și sub formă de batoane, fiind mai ușor de gestionat de către cei mici. 

Sper să vă placă și vouă această variantă de a consuma fulgii de cereale. 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*