prajitura cu quinoa

Prăjitură cu quinoa, unt de arahide și nuci braziliene

Pentru că nu mai gătisem de ceva vreme nimic cu quinoa, sãptãmâna trecutã am zis să împușc mai mulți iepuri deodată. Am pus la hidratat o pungă întreagă și am realizat în același timp mai multe preparate cu aceasta. Pentru început vă arătăm preparatul cu cel mai mare succes: prăjitură cu quinoa, unt de arahide și nuci braziliene.
Acestea din urmă sunt preferatele băieților, însă cum întregi au risc de înec, le-am râșnit pentru a se putea bucura și Cireșel de gustul și beneficiile lor.
Pot fi înlocuite, după preferință, cu alt tip de nuci.

Prăjitură cu quinoa, unt de arahide și nuci braziliene

🍒Ingrediente:

  • 250 g quinoa albă fiartă
  • 100 g piure banane
  • 50 g unt arahide nesărat
  • 50 g nuci braziliene măcinate
  • 40 g chipsuri de cocos bio râșnite
  • 15 g mix “4 semințe” (râșnite)
  • Scorțișoară Ceylon

*pentru decor

  • feliuțe de banană
  • feliuțe de măr


🍒Mod de preparare:


Pentru a scăpa de gustul amărui dat de către saponine, am spălat bine quinoa cu apă rece și am lăsat-o la hidratat în apă cu zeama de la o lămâie, peste noapte.
Eu am avut o pungă de 250 de g, dar după fierbere am făcut cu ajutorul acesteia mai multe preparate, pe care urmează să vi le dezvăluim.
Cele 250 de g din acest preparat au fost cântărite după fierbere.
Am fiert quinoa circa 15 minute, din momentul în care apa a început să clocotească.
Proporția este de o parte quinoa, două părți de lichid, însă se poate fierbe și în mai multă apă, iar apoi se scurge de exces, cu ajutorul unei site dese.
Am adăugat într-un vas încăpător toate ingredientele menționate, am omogenizat compoziția și am așezat-o în strat subțire, în tavă, pe hârtie de copt.
Am decorat deasupra cu feliuțe de măr și banană și am porționat prăjitura sub formă de batoane, însă acest aspect rămâne la latitudinea fiecăruia.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit și am copt prăjitura circa 25 de minute, la foc potrivit. 
Deși par moi când sunt fierbinți, batoanele devin ferme după răcire.
Cireșel a fost tare încântat de ele, iar eu și mai tare m-am bucurat de acest lucru, mai ales că refuzase înainte niște chifteluțe cu quinoa. 😬

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*