Prăjitură pufoasă cu brânză și fructe

Dacă ați pus rezerve de cireșe la congelator, încă puteți pregăti această prăjitură pufoasă cu brânză și fructe. Dacă nu, o puteți pregăti cu alte fructe preferate de sezon.
Se pregătește foarte repede, mai ales dacă folosiți un mixer bun.
Eu am folosit mixerul manual, cu bol, marca Zokura, care a bătut albușurile în mai puțin de 2 minute, timp în care eu m-am ocupat de celelalte ingrediente.
Este produsul lunii august pe site-ul Kitchenshop.ro și are un preț special de doar 169 de lei. Pentru a beneficia de ofertă, trebuie doar să vă autentificați în contul de membru KitchenShop. Dacă nu aveți un cont activ, înscrierea durează doar câteva minute.

Prăjitură pufoasă cu brânză și fructe

🍒Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri făină
  • 10 g praf de copt bio
  • 800 g brânză cremoasă
  • 200 g zahăr
  • Pudră de vanilie
  • Cireșe (după gust)
  • Fulgi de cocos (pentru presărat după coacere) 

După cum vă spuneam, mixerul manual, marca Zokura, beneficiază de o reducere considerabilă, având în vedere calitatea acestuia.

Cu ajutorul lui puteți prepara rapid și fără efort aluaturi și creme. Are o putere de 400 W, 5 trepte de viteză și este dotat cu buton turbo.

Vine însoțit de un bol din plastic, cu o capacitate de 2,5 l, de o protectie anti-stropire, o spatulă de silicon, accesorii pentru creme și cârlige pentru aluat. 

Accesoriul anti-stropire permite adăugarea ingredientelor fără a fi nevoie să îl îndepărtăm complet de fiecare dată, după cum puteți observa și în video. 

Vitezele mici sunt potrivite pentru amestecarea ingredientelor tăiate bucățele, iar vitezele medii sunt ideale pentru aluaturi de torturi sau pâine. Viteza maximă, cât și cea turbo sunt potrivite pentru a mixa ouă, frișcă sau alte preparate care necesită baterea intensă. Pentru a ajunge pe pagina produsului apasă 👉 aici

🍒Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri, apoi batem albușurile spumă tare cu un praf de sare. 

Cât timp se spumează albușurile, ne ocupăm de gălbenușuri, care se freacă cu uleiul până își dublează volumul. 

Cu ajutorul spatulei incluse putem aduna compoziția de pe pereții bolului, cum am procedat și eu în cazul albușurilor.

Peste spuma de albușuri se adaugă zahărul și se continuă mixarea până se obține consistența specifică bezelelor. 

Se adaugă apoi, treptat, gălbenușurile. 

După integrarea acestora se adaugă și făina amestecată în prealabil cu praful de copt. 

Dacă integrați făina ușor, cu ajutorul unei spatule, puteți renunța la praful de copt. 

După ce aluatul este gata, ne ocupăm de brânză. 

Amestecăm brânza, zahărul și pudra de vanilie și omogenizăm bine. 

Transferăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelăm cu ajutorul spatulei, apoi așezăm din loc în loc biluțe de brânză. Eu am folosit o tavă mare, cu dimensiuni de aproximativ 40×40 cm, dar puteți folosi și o tavă mai mică dacă vă doriți ca prăjitura să fie mai înaltă. 

Ulterior se incorporează și fructele, jumătăți de cireșe în cazul meu. 

Introducem tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 minute, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos.

După coacere, presărăm deasupra prăjiturii zahăr pudră sau fulgi de cocos și lăsăm prajitura la răcit în tavă.

După răcire, prăjitura se feliază și se servește simplă sau alături de înghețată.

Textura este divină, pufoasă și puțin umedă.

Trebuie să încercați și voi această prăjitură pufoasă cu brânză și fructe! 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*