Săptămâna trecută am făcut un fel de ostropel de pui cu năut, care ne-a plăcut extraordinar de mult și cu siguranță vom repeta preparatul.
Inițial am mâncat ostropelul cu mămăligă, iar a doua zi, când carne nu mai era decât foarte puțină, am adăugat și năutul pe care l-am avut congelat de data trecută, când am fiert o cantitate mai mare.
Pui cu năut
🍒Ingrediente:
- O ceapă roșie
- 2 cepe verzi
- 4 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- 2 cartofi
- 2 linguri ulei
- O ceașcă de apă
- 3 pulpe de pui
- 2 căni pastă de tomate
- Condimente (la alegere)
- 200 g năut (fiert în prealabil)
*Extra
- O ceapă verde
- 1 usturoi verde
- Pătrunjel
🍒Mod de preparare:
Am adăugat în vasul încins al multicooker-ului legumele tocate mărunt și cartofii cubulețe, împreună cu apa și uleiul, pentru 10 minute pe funcția Brown.
Am pus apoi pulpele de pui, condimentele și pasta de tomate.
Am setat 30 de minute pe funcția Pressure Cook, iar la final am adăugat pătrunjelul, ceapa verde și usturoiul, pentru o aromă mai pregnantă.
Detaliile de gătire a năutului le regăsiți în articolul dedicat pate-ului vegetal de năut de 👉 aici.
Pentru a-l folosi, l-am lăsat la decongelat peste noapte, în frigider, iar a doua zi l-am adăugat în ostropel înainte de a-l încălzi.
În cazul în care nu aveți năutul gata fiert, precum în cazul nostru, și doriți să îl gătiți în același timp cu ostropelul de pui, mai adăugați în același timp cu carnea, pe lângă cana cu năut și o cană cu apă.
În felul acesta va avea suficient lichid pentru a se găti corespunzător.
Dacă la final vi se pare că a rămas prea mult sos (pe noi nu ne deranjează, chiar ne place), mai puteți seta multicooker-ul 5-10 minute pe funcția Bake.