Pulled pork burger a fost primul preparat pe care l-am pregătit când am achiziționat slowcooker-ul, acum aproape 4 ani.
Până acum, însă, nu am reușit să îi dedic o postare pe blog, căci de fiecare dată pofta era prea mare și nu reușeam să îl imortalizez.
Cu ocazia concursului în cadrul căruia puteți câștiga un slowcooker digital de 4,7 l, identic cu cel pe care îl dețin, am reușit și acest lucru.
Vă puteți înscrie apăsând aici.
Pulled pork burger
Ingrediente:
*Aluat chifle
- 600 g făină
- 200 ml lapte călduț
- 20 g drojdie proaspătă
- 1 ou
- 75 ml ulei
- 100 g iaurt grecesc
*Extra
- 2 gălbenușuri
- Semințe de susan
*Pulled pork
- Pulpă de porc
- Ulei
- Boia dulce
- Piper tricolor
- Verdețuri de Provence
- Zeama de la o portocală
- O ceașcă cu apă
Mod de preparare:
Pentru pulpa de porc am făcut o marinadă din ulei, boia dulce, piper tricolor, verdețuri de Provence și zeamă de portocală.
Am masat bine pulpa cu acest amestec și am lăsat-o la frigider, într-o pungă alimentară, timp de 2 zile.
După acest timp am gătit-o 5 ore la slowcooker, pe funcția high, adăugând și o ceașcă cu apă.
Când pulpa a fost gata am scos-o din vas, am franjurat-o cu ajutorul unor furculițe și am adăugat-o înapoi în zeama din vasul slowcooker-ului, pe care a absorbit-o în doar câteva secunde.
În ceea ce privește chiflele, am adăugat făina cernută în bolul mixerului planetar și am făcut o adâncitură în mijlocul acesteia unde am pus oul, uleiul, iaurtul grecesc și laptele călduță în care am topit în prealabil drojdia proaspătă. În rețeta originală de chifle mai apar zahărul și sarea, pe care eu le-am eliminat pentru a putea fi consumate și de către cei mici.
Rețeta originală o puteți găsi în cartea “Fii brutar la tine acasă!”, achiziționată de aici. E o comoară la casa omului pasionat de aluaturi.
Am frământat aluatul, cu ajutorul mixerului planetar circa 10 minute.
Se poate frământa și manual, însă se mărește timpul cu cel puțin 5-10 minute.
Am format o bilă de aluat, pe care am lăsat-o la dospit la temperatura camerei până și-a dublat volumul.
După acest timp am împărțit aluatul în 9 bucăți pe care le-am rotunjit și le-am mai lăsat la dospit, acoperite cu o folie de copt, circa 30 de minute.
După această nouă dospire am format chiflele, le-am așezat în tava de copt și le-am uns cu un strat subțire de gălbenuș.
După o nouă dospire, de circa 30 de minute, am uns din nou cu gălbenuș de ou, am presărat cu semințe de susan și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute, la foc potrivit (circa 170°).
După coacere, lăsați chiflele la răcit pe un grătar metalic.
Devin fooooarte moi după răcire.
Pe noi ne-au cucerit și deși prepararea lor necesită puțin mai mult timp, clar le voi face întotdeauna când pofta ne va cuprinde. Sper să vă încumetați și voi să le încercați! Noi le-am servit cu pulled pork, salată, spanac și roșii cherry. Nu uitați să vă înscrieți la concurs! E o ocazie pe care nu trebuie să o ratați! Mult succes ❣️ Mai multe detalii despre slowcooker-ul pe care îl puteți câștiga, găsiți aici.




