Pulpă de porc la slow cooker

Pentru că ne dorim să menținem un stil de viață sănătos, de foarte mulți ani am renunțat la mezelurile din comerț și încercăm să recurgem la variante cât mai naturale, pregătite în casă.

Una dintre variantele pe care nu le încercasem, dar tot voiam să o pregătim încă de când am achiziționat un slow cooker este pulpa de porc.

Este un preparat perfect pentru a fi consumat acasă, cu multe legume proaspete/garnitura preferată, ori în sandwich-uri, la pachet. Dacă veți încerca, cu siguranță veți constata diferența de gust. Să nu mai vorbim de faptul că produsele din comerț conțin o mulțime de aditivi.

🍒Ingrediente:

  • Pulpă de porc (circa 1,5 kg)
  • Ulei de struguri
  • Boia dulce
  • Usturoi granulat
  • Cimbru uscat
  • Piper tricolor
  • Coriandru
  • Zeamă de portocală
  • Cubulețe de mere
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt

🍒Mod de preparare:

Am stropit pulpa de porc cu puțin ulei de struguri, am adăugat condimentele preferate și am masat bine pulpa. Am stors peste ea zeama de la o portocală mare, am adăugat cubulețele de mere și usturoiul tocat mărunt și am lăsat pulpa la marinat timp de 2 nopți, într-un castron metalic ermetic.

După ce a trecut această perioadă am pus pulpa de porc direct în vasul slow cooker-ului, am introdus în ea termometrul și am setat 5 ore pe high (Crock-Pot digital de 4,7L). Am lăsat-o la gătit până când termometrul a indicat 100° C. Ca și timp a durat aproape 5 ore, întrucât pulpa a fost destul de mare. Când a fost gata am transferat-o într-o casoletă ermetică, am răcit-o în chiuveta cu apă rece și am introdus-o în frigider până dimineața următoare. Acest lucru este necesar pentru a se putea felia bine. Știu că nerăbdarea poate fi mare, dar merită așteptarea. 😅 Am servit-o cu pâinea noastră preferată, alături de spanac proaspăt, brânză, ardei, roșii, ceapă verde… Vă puteți imagina dezmățul. 😅🤣

 

One Comment

  1. Pingback: Pachețele "sărate" - Cu Ciresel la joaca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*