Răsucite fragede cu dovleac și scorțișoară

Vă aduceți aminte de melcii aperitiv cu brânză și spanac de săptămâna trecută? Ei, bine, după ei au urmat niște răsucite fragede cu dovleac și scorțișoară, din același aluat minunat, pe care îl iubiiiiiiim.

Trebuia încă o variantă dulce, nu?
Soțul le-a denumit churros și s-a plâns iar că nu am făcut măcar porție dublă.
M-am revanșat, însă, cu un cozonac super pufos și delicios la care am folosit ultimul pachet de drojdie ?
Revin și cu rețeta acestuia, că știu că sunt doritori.

Răsucite fragede cu dovleac și scorțișoară

?Ingrediente:


*Aluat

  • 225 g făină
  • 100 g unt nesărat cu 82% grăsime
  • 100 ml apă mineral

*Umplutură

  • O banană (150 g – cântărită fără coajă)
  • 200 g dovleac plăcintar copt
  • 50 g caju măcinat
  • 50 g fulgi de cocos bio
  • Scorțișoară Ceylon
  • 1 gălbenuș de ou (pentru uns)


?Mod de preparare:


Pentru aluat am pus făina cernută într-un bol încăpător, iar peste aceasta untul la temperatura camerei și apa minerală.
Am frământat rapid aluatul, apoi l-am înfășurat în folie alimentară și l-am introdus în frigider cât am pregătit umplutura.
Pentru umplutură am pasat banana cu furculița și am adăugat peste aceasta celelalte ingrediente menționate.
Mie mi-a mai rămas niște umplutură după ce am finalizat răsucitele cu dovleac, dar a mers numai bine a doua zi la micul dejun cu niște paste fierte.
Aș fi mâncat eu umplutură, așa simplă, dar era aproape de miezul nopții când am terminat. ?
Una peste alta, dacă și vouă vă rămâne, sigur îi găsiți utilitate, nu-i bai.
Am scos aluatul de la frigider, l-am împărțit în 2 bucăți pe care le-am întins, pe rând, sub formă de foi dreptunghiulare.
Am pus umplutură doar pe jumătate de foaie, pe lungime, lăsând liber foarte puțin spre margini, pentru a nu ieși umplutura după sigilare.
Am adus partea fără umplutură a foii peste cea cu umplutură, am sigilat marginile, apoi am decupat bucăți, stil sărățele și le-am răsucit înainte de a le așeza în tava tapetată cu hârtie de copt.
Am procedat la fel și cu a doua bucată de aluat.
Înainte de a introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute, la foc potrivit, am uns răsucitele cu gălbenuș de ou.
De îndată ce am scos tava din cuptor, am mai cernut niște scorțișoară deasupra răsucitelor pentru o aromă mai intensă.
Abia așteptăm feedback-ul vostru, dacă le încercați!
Vă atașez mai jos link-uri către celelalte preparate “dulci”, realizate cu ajutorul acestui aluat minunat:
? Tartă cu cremă de brânză și jeleu de portocale
? Tartă cu fructe și aluat fraged
? Cornuri fragede cu cremă de nuci și banane
? Rulouri și cornete din aluat fraged
Nu trebuie ratat nici acest ? quiche cu broccoli și conopidă!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*