Ce credeți că am avut noi azi la prânz? Am avut…. că nu mai e. ??? Ravioli sunt un tip foarte cunoscut de paste făinoase, format din două foi de aluat, sigilate între ele, cu umplutură la mijloc.
?Ingrediente:
*Aluat
- 300 g făină
- 3 ouă mici (150 g fără coajă)
- 2 linguri ulei de struguri
*Umplutură
- O pulpă de pui (reciclată de la friptură)
- O mână de baby spanac proaspăt
- Câteva rondele de morcov (reciclate de la friptură)
*Sos alb
- Smântână grasă
- Un cub de unt
- Cimbru uscat
- Usturoi granulat
- Cașcaval nesărat ras
?Mod de preparare:
Am pregătit aluatul pentru ravioli amestecând toate ingredientele și frământând cu mâna. Am întins foaie subțire pe blatul înfăinat și am decupat cercuri cu ajutorul formei din imagini.
Am pus umplutura cu lingurița și am sigilat tot cu ajutorul formei. Pentru umplutură am tocat mărunt carnea și morcovi, iar spanacul l am “călit” câteva minute pentru a se înmuia. Am fiert ravioli circa 10 minute în apă clocotită, apoi i-am transferat în tigaia cu sos alb unde au mai fiert circa 20 de minute la foc mic. La final am mai presărat puțin cașcaval ras și pătrunjel din belșug. ? Farfuria s a golit în doar câteva minute, deși durerile din cauza erupției dentare ne cam dau bătăi de cap. ?
*Alte preparate cu spanac puteți găsi aici și aici.



