De 1 iunie noi am sărbătorit în oraș, așa că trebuia să avem provizii la pachet pentru Cireșel, să merg la sigur, mai ales că încă nu s-a terminat perioada în care refuză unele preparate. În pachet s-au regăsit și aceste rulouri cu scorțișoară, pufoase și aromate, care au fost mai mult decât potrivite pentru asemenea ocazie.
Pot fi servite simple, dar și alături de un derivat lactat sau fructe proaspete.
Să ne dați de veste dacă le încercați! Noi vă garantăm că le veți iubi și voi. 💞
Rulouri cu scorțișoară, pufoase și aromate
🍒Ingrediente:
*Aluat
- 500 g făină tip 650
- 7 g drojdie uscată
- 200 ml lapte
- 125 ml ulei
- 2 gălbenușuri (45 g)
*Umplutură:
- 200 g piure de banane bine coapte
- 150 g piure de dovleac copt
- 100 g nuci măcinate
- 50 g chipsuri de cocos bio râșnite
- Scorțișoară Ceylon
- 50 g unt nesărat cu 82% grăsime (pentru uns rulourile, înainte de coacere)
🍒Mod de preparare:
Am cernut făina de 2 ori, am pus-o într-un castron încăpător și am făcut o adâncitură, în mijlocul căreia am adăugat drojdia, apoi am turnat treptat laptele călduț. După aceea am adăugat și gălbenușurile bătute cu o furculiță și amestecate cu uleiul. Am frământat aluatul cu mâna și l-am lăsat, după aplicarea câtorva „bătăi” 😅, la dospit, circa 45 de minute, în slow cooker, pe funcția menținere cald.
Dospirea se poate face și într-un loc cald, nu neapărat în slow cooker.
După dospire, am întins aluatul, obținând o foaie dreptunghiulară pe care am acoperit-o cu umplutură și am rulat-o, sigilând capetele cu mâna.
Am tăiat „rulada” obținută în 12 bucăți, aproximativ egale.
Am folosit un cuțit cu lamă foarte ascuțită, pe care am trecut-o, de fiecare dată, prin făină.
Am așezat rulourile obținute în tavă, pe hârtie de copt și le-am mai lăsat la dospit circa 20 de minute.
Înainte de a introduce tava în cuptorul preîncălzit, am uns rulourile cu unt topit, pentru a nu forma crustă tare la exterior.
Le-am copt circa 45 de minute, la foc potrivit (170°). În cazul cuptorului electric se coc circa 30 de minute la 180°.
După răcirea acestora, pe un grătar metalic, am ambalat individual, în folie alimentară, câteva rulouri și le-am congelat, pentru zile cu puțin timp la dispoziție.
Le scot cu câteva ore înainte de servire și devin la fel de pufoase ca atunci când sunt proaspete.
Umplutura poate fi realizată după preferințele fiecăruia, însă aluatul este extraordinar și este preferatul nostru chiar și pentru cozonac.