Rulouri cu somon

Am pregătit aceste rulouri cu somon de fiecare dată când ne-a rămas somon gătit, însă nu am apucat până acum să vi le arăt. 

Se prezintă foarte bine și după decongelare, dacă alegeți să puneți și rezerve, după răcirea lor. Rămân la fel de pufoase ca atunci când sunt proaspete. 

 

Rulouri cu somon

🍒Ingrediente:

*Aluat

  • 300 g făină tip 650
  • 10 g praf de copt bio
  • 1/2 linguriță turmeric pudră
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 100 ml lapte

*Umplutură:

  • 185 g cremă de brânză
  • 180 g somon (gătit în prealabil la cuptor) 

*Extra:

  • Gălbenuș de ou

🍒Mod de preparare:

Pentru aluat am folosit rețeta lipiilor de casă, la care am adăugat pudră de turmeric pentru culoare. 

Se frământă până se obține un aluat omogen și se lasă la odihnit până se pregătește umplutura. 

Eu am folosit somon gătit la cuptor (20-25 de minute, în funcție de mărimea bucăților, la 200° C, pe funcția căldură sus-jos) și cremă de brânză cu smântână, Făgăraș, de la Covalact, varianta cu 8% grăsime. 

În funcție de preferințe mai puteți adăuga și verdețuri tocate mărunt. 

Am împărțit aluatul în 2 bile pe care le-am întins sub formă de foi dreptunghiulare. 

Am pus deasupra lor umplutură, am rulat și am tăiat cu ajutorul unei fâșii de ață dentară mini rulouri pe care le-am așezat în forme de brioșe. Puteți folosi și un cuțit cu lamă ascuțită, însă în felul acesta mai iese umplutură din rulouri. De aceea eu prefer ața dentară cu ajutorul căreia tai foarte bine. 

Rulourile se pot lăsa simple sau se pot unge cu gălbenuș de ou înainte de coacere. 

Le-am copt în cuptorul încins, timp de 

30 de minute, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos. 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*