Săptămâna trecută am primit o provocare: de a testa un mix pentru cozonac. Acesta este perfect pentru dieta ketogenică și low carb. Eu am pregătit cu ajutorul lui niște rulouri de cozonac keto.
Rezultatul m-a încântat foarte tare și în speranța că vă va fi de folos și vouă, vă las rețeta în cele ce urmează.
Rulouri de cozonac keto
🍒Ingrediente:
*Aluat
- 200 g KetoMix Cozonac
(îl puteți achiziționa de 👉 aici)
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 50 g îndulcitor (eritritol)
- 60 ml ulei
- 200 ml chefir
- 7g drojdie uscatã
*Umplutură
- Gem asortat de gutui (fără zahăr)
*Extra
- 3-4 linguri lapte
- Unt tartinabile de cocos (opțional)
🍒Mod de preparare:
Am adăugat în bolul robotului ouăle cu chefirul, drojdia uscată și îndulcitorul.
Am mixat circa 2 minute, apoi am adăugat treptat mix-ul pentru cozonac până am obținut un aluat omogen.
La final am adăugat uleiul și am mai mixat până s-a încorporat.
Am lăsat la dospit aluatul, în vas acoperit, circa o oră.
Pentru umplere am împărțit aluatul în 2 bucăți.
Fiecare bucată de aluat am întins-o sub formă de foaie dreptunghiulară, am întins peste ele gemul de gutui, le-am rulat și apoi fiecare baton obținut l-am tăiat în câte 8 rulouri.
Am așezat rulourile într-o tavă rotundă, după cum puteți observa în fotografii și le-am mai lăsat la dospit încă vreo 30 de minute.
Tava folosită de mine are diametrul de aproximativ 30 de cm și o puteți găsi pe site-ul oalesitigai.ro, alături de multe alte forme și dimensiuni.
Am copt rulourile în cuptorul preîncălzit, circa 50 de minute, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos. Înainte de coacere le-am uns cu lapte.
Se pot servi călduțe, însă eu le-am preferat reci și cu un topping de unt tartinabil de cocos.
Dacă vă este de folos rețeta, aștept să îmi dați de veste!
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗