Rulouri de cozonac keto

Săptămâna trecută am primit o provocare: de a testa un mix pentru cozonac. Acesta este perfect pentru dieta ketogenică și low carb.  Eu am pregătit cu ajutorul lui niște rulouri de cozonac keto. 

Rezultatul m-a încântat foarte tare și în speranța că vă va fi de folos și vouă, vă las rețeta în cele ce urmează. 

 

Rulouri de cozonac keto

🍒Ingrediente:

*Aluat 

(îl puteți achiziționa de 👉 aici)

  • 2 ouă întregi 
  • 2 gălbenușuri 
  • 50 g îndulcitor (eritritol)
  • 60 ml ulei
  • 200 ml chefir
  • 7g drojdie uscatã 

*Umplutură 

  • Gem asortat de gutui (fără zahăr)

*Extra

  • 3-4 linguri lapte
  • Unt tartinabile de cocos (opțional) 

🍒Mod de preparare:

Am adăugat în bolul robotului ouăle cu chefirul, drojdia uscată și îndulcitorul. 

Am mixat circa 2 minute, apoi am adăugat treptat mix-ul pentru cozonac până am obținut un aluat omogen. 

La final am adăugat uleiul și am mai mixat până s-a încorporat. 

Am lăsat la dospit aluatul, în vas acoperit, circa o oră. 

Pentru umplere am împărțit aluatul în 2 bucăți. 

Fiecare bucată de aluat am întins-o sub formă de foaie dreptunghiulară, am întins peste ele gemul de gutui, le-am rulat și apoi fiecare baton obținut l-am tăiat în câte 8 rulouri. 

Am așezat rulourile într-o tavă rotundă, după cum puteți observa în fotografii și le-am mai lăsat la dospit încă vreo 30 de minute. 

Tava folosită de mine are diametrul de aproximativ 30 de cm și o puteți găsi pe site-ul oalesitigai.ro, alături de multe alte forme și dimensiuni. 

Am copt rulourile în cuptorul preîncălzit, circa 50 de minute, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos. Înainte de coacere le-am uns cu lapte. 

Se pot servi călduțe, însă eu le-am preferat reci și cu un topping de unt tartinabil de cocos. 

Dacă vă este de folos rețeta, aștept să îmi dați de veste! 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*