rulouri si cornete din aluat fraged

Rulouri și cornete din aluat fraged

Un desert delicios de weekend: rulouri și cornete din aluat fraged.

După cum v-am mai spus, în ultima vreme sunt pasionată de aluaturi, de la modelarea acestora până la obținerea unei texturi perfecte. 😍

Azi vreau să vă împărtășesc bucuria unei noi reușite: cel mai fraged aluat care va putea fi încercat chiar și de piticii cu alergie la lactate și ou. 💓

Poate fi folosit cu succes la cornulețe, la plăcinte tradiționale sau empanadas, la pachețele umplute, atât pentru variante „dulci” cât și „sărate”.

Iar cum Cireșel, când a văzut porția lui pe farfurie, a și înșfăcat un cornet umplut și a zis că este înghețată, mi-a venit o idee… Le vom folosi și pentru a le umple cu înghețată cremoasă. 💓

Rulouri și cornete din aluat fraged

🍒Ingrediente:

*Aluat

  • 250 g făină tip 650/225 g făină tip 650 (în caz că se folosește unt în loc de osânză) 
  • 100 g osânză/100 g unt la temperatura camerei 
  • 100 ml apă minerală

*Umplutură

  • O banană bine coaptă
  • Un mango parfumat, bine copt
  • O lingură rasă cu carob (pudră de roșcove)
  • O linguriță pudră de moringa
  • O mână de nuci măcinate (hidratate și coapte)

🍒Mod de preparare:

Pe lângă faptul că este un aluat din doar 3 ingrediente simple este și extrem de rapid.

Nu mi-a luat mai mult de 30 de minute, cu tot cu coacere.

Am adăugat făina într-un vas, iar peste ea am pus osânza de porc.

Am omogenizat puțin, apoi am turnat și apa minerală.

Am obținut o bilă de aluat pe care am așezat-o pe blatul infăinat, am întins o foaie și am împăturit-o în 4, ca în imagini, repetând procedeul de 3-4 ori.

Am tăiat fâșii de aluat mai late (ca în imagine) și le-am rulat pe cornete metalice și fâșii de aluat mai subțiri pe care le-am rulat pe rulouri realizate din hârtie de copt.

Am așezat rulourile și cornetele în tavă, le-am uns cu ou (acest pas se omite în caz de alergie la ou) și am introdus tava, în cuptorul preîncălzit, circa 20 de minute la foc potrivit spre mare (circa 180°).

La final am scos rulourile metalice și hârtia de copt și după ce s-au răcit câteva minute le-am umplut cu cremă.

Să vă mai zic că eu abia am gustat? Băieții au fost fascinați de ele, iar soțul a zis că până și neumplute sunt geniale 😍

Să mă mai plâng că n-am apucat și eu să mănânc mai mult? Nuuuu, că țin la siluetă 😂😂😂

🤫🤫🤫 Data viitoare fac cel puțin porție dublă, oricum!!!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*