Salată aperitiv cu ciuperci
Până acum ceva timp eu nu eram fan ciuperci și nici Cireșel nu era atras de ele.
Am zis că trebuie să le introducem cumva în alimentație, știind beneficiile acestora, așa că am improvizat diverse rețete care să fie pe placul nostru.
În felul acesta am ajuns să le iubim, chiar.
Cum am constatat că multe rețete am omis să le postez pe blog, rătăcindu-se prin notițele telefonului, încep cu această salată aperitiv cu ciuperci, căci e păcat să nu o încercați și voi.
🍒Ingrediente:
- Circa 300 g ciuperci proaspete (champignon)
- O lingură ulei de măsline
- Busuioc uscat
- 8 ouă fierte
- 4 cartofi medii (am folosit cartofi special pentru fiert)
- 1 morcov
- 1/2 păstârnac
- Pătrunjel proaspăt (opțional)
Maioneză de casă
- 200 ml ulei
- 100 ml lapte (animal sau vegetal)
- 2 gălbenușuri fierte (de la cele 8 ouă fierte care se pun în salată)
- Zeama de la 1/2 lămâie
🍒Mod de preparare:
Pentru că aveam deja legumele fierte (cartofii, morcovul și păstârnacul) de când am pregătit un piure la multicooker, m-am ocupat de ciuperci.
Le-am curățat, spălat și tocat mărunt.
Le-am călit în tigaie cu puțin ulei de măsline și busuioc uscat.
De obicei, adaug și apă când călesc legume, însă cum ciupercile au reținut apă când le-am spălat, nu am mai adăugat extra.
Le-am ținut pe foc până s-a evaporat tot lichidul, apoi le-am lăsat deoparte până s-au răcit complet.
Am tocat între timp ouăle, cartofii, morcovul și păstârnacul și le-am amestecat ulterior cu ciupercile.
Am pregătit, cu ajutorul unui mixer vertical, o maioneză rapidă, adăugând în recipientul acestuia ingredientele fix în ordinea din listă.
Puteți folosi lapte vegetal sau animal. Iese perfect cu ambele.
De asemenea iese foarte bine și fără gălbenușuri, singura diferență ar fi că are o textură mai stabilă, dacă le adăugați și pe acestea. Eu opresc întotdeauna 2 gălbenușuri fierte, de la cele 8 ouă pe care le adaug în salată, tocmai pentru a le folosi la maioneză.
Am adăugat și maioneza peste toate celelalte ingrediente, am omogenizat compoziția și am pus salata la rece.
Cantitatea de maioneză o ajustați în funcție de preferințele voastre.
Opțional puteți adăuga în salată și pătrunjel sau ceapă roșie, însă eu mă adaptez preferințelor noastre, așa că nu adaug în compoziție, ci adăugăm separat, în momentul servirii.
Savurăm întotdeauna salata cu pâine împletită de casă, cu miez pufos și coajă crocantă.
Un deliciu!
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗