Ați încercat vreodată o salată de couscous?
Nouă ne place foarte mult couscous-ul, așa că îl servim în diverse preparate „dulci” sau „sărate”.
De data aceasta am ales să îl servim sub formă de salată, care poate fi consumată ca atare sau ca și garnitură.
Ce ziceți, încercați și voi?
Salată de couscous
🍒Ingrediente:
- O cană de couscous (250 g)
- O cană și jumătate de apă (aceeași cană cu care am măsurat couscous-ul)
- 5 linguri de ulei de măsline
- Zeama de la 1/2 de lămâie
- 4 castraveți proaspeți
- O legătură de pătrunjel
Se dă apa într-un clocot, apoi se ia de pe foc, se adaugă couscous-ul și se acoperă cu un capac pentru 5-10 minute. Când couscous-ul este gata, se amestecă bine, se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt și castraveții răzuiți fin și scurși de zeamă. În funcție de preferințe, puteți schimba castraveții cu morcovi sau alte legume preferate. De asemenea puteți îmbogăți nutritiv salata cu diverse nuci sau semințe măcinate. Nu trebuie decât să vă ascultați poftele și să lăsați imaginația să zburde. 🤭 Enjoy ❣️🍒Mod de preparare: