În fiecare săptămână introduc în meniu și câte o pastă tartinabilă, gen humus ori salată de vinete, salată de ciuperci sau această salată de ouă pe care o savurăm toți trei cu mare plăcere.
E perfectă atât pentru micul dejun, cât și pentru prânz sau cină.
Și pentru că se apropie Paștele, am zis să urc și pe blog această rețetă.
Vă sugerez să salvați această idee, în caz că vă rămân ouă fierte pe care veți dori să le consumați și altfel.
Chiar dacă nu vă rămân, fierbeți special pentru această salată, vă va plăcea cu siguranță. Eu o pregătesc cel puțin o dată pe lună.
Ingrediente:
- 300 g ton (la borcan, în ulei de măsline: ton, ulei de măsline, sare)
- 10 ouă fierte
- Maioneză de casă (după gust)
Pentru maioneză folosesc una dintre variantele de mai jos:
Varianta 1:
- 200 ml ulei
- 100 ml lapte
- 2 gălbenușuri fierte (de la 2 din cele 10 ouă fierte)
- Sare (după gust)
- Zeamă de lămâie (după gust)
Varianta 2:
- 3 ouă fierte
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- Zeamă de lămâie (după gust)
- Sare (după gust)
- Muștar (opțional; după gust)
Mod de preparare:
Această salată de ouă nu este doar un preparat delicios, ci și rapid.
În general, eu fierb ouăle cu o seară înainte, iar în felul acesta treaba merge chiar mai repede.
Se fierb ouăle circa 10 minute, din momentul în care apa dă în clocot, iar când se răcesc se decojesc și se toacă cubulețe.
Într-un castron încăpător se adaugă ouăle fierte tocate, tonul bucăți și maioneza de casă.
În funcție de preferințe mai puteți adăuga verdeață sau ceapă roșie.
Se omogenizează bine amestecul, se transferă în casoletă ermetică și se depozitează la frigider până în momentul servirii.
Pentru maioneza de casă folosesc un blender vertical. Adaug în vasul blenderului ingredientele în ordinea din lista de mai sus și pulsez circa un minut.
Maioneza care îmi rămâne după pregătirea salatei de ouă o depozitez în frigider, într-un borcan de sticlă și o folosesc în maxim 2-3 zile la salata coleslaw.
Cui îi face cu ochiul acest preparat? Vreți să vedeți cât de simplu se pregătește? Aruncați o privire peste videoclipul de aici.
Aștept feed-back-ul vostru după ce testați rețeta.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura