Salată de roșii uscate cu telemea și verdeață
În ultima vreme mă mobilizez mai greu în ceea ce privește redactarea rețetelor, deși încă documentez aproape tot ceea ce gătesc.
Azi vreau să vă ispitesc cu această salată de roșii uscate cu telemea și verdeață, care poate fi savurată pe felii de pâine sau chiar ca umplutură pentru rulouri din piept de pui, gătite la cuptor.
Nouă ne plac foarte mult ambele variante, însă cel mai des o servim pe tartine de pâine de casă.
Dacă vreți să vă fie vară tot anul, pregătiți acest preparat. O să înțelegeți de ce…
Ingrediente:
- 200 g telemea
- 150 g roșii uscate (în ulei)
- Pătrunjel verde (după gust – cel puțin o legătură, în cazul nostru)
- 2 fire ceapă verde
- 3-4 linguri ulei aromatizat (din uleiul în care au stat roșiile uscate)
Mod de preparare:
Prepararea nu durează deloc mult, mai ales dacă aveți la îndemână toate ingredientele. În doar câteva minute puteți pregăti un prânz sau o cină lejeră, cu adevărat delicioase.
Se sfărâmă telemeaua cu ajutorul unei furculițe, se toacă mărunt roșiile uscate și conservate în ulei aromatizat, pătrunjelul și ceapa verde și se amestecă toate într-un bol.
Pentru o textură mai cremoasă se mai adaugă și câteva linguri de ulei aromatizat.
După cum ați observat eu nu am mai adăugat și sare întrucât telemeaua și roșiile au fost destul de sărate, însă rămâne la latitudinea voastră dacă considerați că mai este nevoie.
Ce ziceți, vă surâde această combinație?
Pe noi ne duce cu gândul la vară, la zile însorite și de aceea o savurăm cu plăcere și în alte anotimpuri.
Abia aștept să testați și voi rețeta și să reveniți cu feedback.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura