Sandwich vegan în lipie (Jackfruit wrap)

Acest sandwich vegan în lipie (Jackfruit wrap) este perfect atât pentru persoanele care au renunțat la carne, cât și pentru cele care țin post.

Jackfruit este un ingredient versatil, cu o textură unică și o aromă delicată.
Când este gătit, preia aromele celorlalte ingrediente și condimente. Este un fruct originar din Asia de Sud Est (India, mai exact) și este cel mai mare fruct din lume care crește în copac. Un singur astfel de fruct ajunge la greutăți între 4 si 45 de kilograme. Și copacii în care cresc sunt uriași, ajungând până la 15 metri înălțime. Este singurul fruct care se poate consuma chiar și necopt. Atunci când este consumat crud, are un gust între ananas și pară. În plus, este o alternativă sănătoasă și modernă a cărnii.
Consistența sa, chiar și gustul, atunci când este gătit, sunt destul de asemănătoare cu cea a cărnii, iar prin preparare se pot obține retete sănătoase și foarte savuroase. Semințele acestui fruct sunt foarte nutritive. Ele conțin fier, potasiu, calciu și proteine, iar pulpa fructului conține multă vitamina C.

Sandwich vegan în lipie (Jackfruit wrap)

🍒Ingrediente:

Această rețetă este realizată în colaborare cu Planteea, iar ingredientele scrise cu albastru le puteți achiziționa direct de pe site-ul lor, www.planteea.ro.

Cu ajutorul codului ciresel20 beneficiați de 20% reducere la comenzile plasate până pe 11 august. 

🍒Mod de preparare:

Rețeta video o puteți urmări pe canalul nostru de YouTube, apăsând 👉 aici

Varianta folosită de către mine are o etichetă foarte curată. Conține jackfruit tânăr, provenit din agriculturi ecologice, apă, sare de mare, suc de lime. 

Pentru început se scurge lichidul din conservă. 

Se clătesc bine, cu apă rece, bucățile de jackfruit. 

Se încinge o tigaie și se adaugă puțin ulei.

Eu folosesc, în general, ulei de avocado sau unt ghee. 

Se mărunțesc bucățile de jackfruit și se adaugă în tigaia încinsă. 

Se lasă bucățile de jackfruit la foc mic și ne ocupăm de legume. 

Se toacă legumele și verdețurile preferate.

Eu am optat pentru ceapă roșie, ardei galben, roșu, 

frunze de busuioc proaspăt și pătrunjel. 

Se adaugă și legumele în tigaie și se mai lasă la foc potrivit până devin al dente. 

Se asezonează cu mirodeniile preferate.

Eu am ales piper în 5 culori, sare

turmeric și boia dulce. 

Spre final se adaugă și puțin ulei de avocado sau de măsline. 

Se omogenizează și se oprește focul, moment în care se mai adaugă verdețuri proaspete. 

În momentul servirii mai puteți adăuga diverse sosuri sau legume. 

De data aceasta am mai adăugat în lipie doar roșii cherry, însă și avocado merge de minune. 

Dacă testați rețeta, nu uitați să reveniți cu feedback! 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*