saratele fragede

Sărățele fragede

Cum nu mai făcusem de foarte mult timp celebrii biscuiții 100, am zis că tare bine ar merge niște sărățele pornind de la rețeta lor.
Am mai adăugat în plus nucă măcinată și am dublat compoziția, desigur. ? Însă tot nu au fost suficiente, la cât de bune au ieșit. ?

Sărățele fragede

?Ingrediente:

  • 200 g făină tip 650
  • 200 g brânză proaspătă de casă
  • 200 g unt nesărat cu 82% grăsime
  • 50 g nucă măcinată (hidratată și coaptă în prealabil) 

*pentru uns

  • 1 gălbenuș de ou
  • 2-3 linguri lapte
  • semințe de susan alb și negru (hidratate și uscate în cuptor) 


?Mod de preparare:


Am adăugat într-un vas încăpător făina, brânza sfărâmată, untul rece răzuit și nuca măcinată. Am omogenizat compoziția, am împărțit aluatul obținut în 2 bile, pe care le-am ambalat în folie alimentară și le-am introdus la frigider pentru aproximativ o oră.
Din fiecare bilă de aluat iese o tavă de aragaz, plină cu sărățele.
Fiecare bilă de aluat am întins-o foaie subțire, apoi am împăturit-o în 4, am întins-o din nou și iar am împăturit-o în 4.
Am repetat acest procedeu de câteva ori pentru ca sărățelele să iasă foițe-foițe.
După ce am tăiat sărățelele, le-am așezat în tavă, le-am uns cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte și am presărat semințe de susan alb și negru.
Am copt sărățelele circa 15-20 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.
După răcire au dispărut ca prin minune, deși am dublat cantitățile. ?

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*