Sarmale de vită în foi de viță

Cum preferatele noastre sunt sarmalele în foi de viță, întotdeauna avem rezerve de foi la congelator.

Nici anul acesta nu am uitat de ele, așa că le vom face cu fiecare ocazie ?

Sarmale de vită în foi de viță

?Ingrediente:

* cantități pentru 15 bucăți

  • Foi de viță de vie (opărite fără sare și congelate)
  • 2 linguri de orez
  • O lingură ulei de măsline
  • O ceapă roșie
  • O roșie
  • Circa 300 de g carne de vită
  • Cimbru
  • Piper
  • Fulgi de drojdie inactivă
  • Foi de dafin
  • Bețe de mărar uscat
  • Sos de roșii homemade (fără sare)


?Mod de preparare:

Am pus la fiert orezul* cu uleiul de măsline, o roșie dată pe răzătoare, ceapa roșie tocată mărunt și puțină apă cât să se gătească 3/4.

*În prealabil, orezul a fost hidratat, spălat în multe ape și dat în câteva clocote într-o cantitate mai mare de apă, pentru reducerea cantității de arsenic pe care o conține.

Am tocat carnea și am amestecat-o cu condimentele și fulgii de drojdie inactivă, apoi și cu orezul lăsat la răcit. După omogenizarea compoziției am format sarmalele și le-am așezat în vasul de slow cooker, pe bețele de mărar, iar deasupra am pus un sos de roșii fără sare, făcut în casă. În lipsa acestuia se poate face unul din roșii proaspete date prin răzătoare. Am adăugat și 2 foi de dafin (dacă sarmalele se gătesc la slow cooker sunt suficiente 2 foi, căci prin gătirea lentă aroma se intensifică).

Am setat 4 ore pe high (Crock-Pot digital, 4,7L) și am pornit la joacă ??

Am servit cu smântână și mare poftă!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*