sos pesto

Sos pesto

De obicei, când aveam chef de preparate cu sos pesto, aruncam repede în blender ingredientele specifice, în funcție și de ceea ce aveam la îndemână. De data aceasta însă am primit o frumusețe de busuioc proaspăt așa că m-am gândit să „pun pe hârtie” această rețetă, pentru a v-o împărtăși. 

Noi îl vom folosi azi la un preparat special, pe care îl vom dezvălui curând.

În general îl folosim la diverse preparate, precum:

paste, legume la cuptor, pește, bruschete cu roșii cherry.

Este indicat ca sosul să fie pregătit și consumat proaspăt, la frigider putând fi păstrat maxim o zi.

Dacă doriți să pregătiți o cantitate mai mare, îl puteți congela în porții individuale, însă nu mai mult de 2-3 luni.

Sos pesto

🍒Ingrediente:

  • 35 g busuioc proaspăt
  • 50 g spanac congelat
  • 5 g pătrunjel proaspăt
  • 30 g semințe pin
  • 50 g brânză proaspătă de casă/3-4 linguri fulgi drojdie inactivă
  • 2 căței mici usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline cu busuioc


🍒Mod de preparare:

După ce am pregătit toate ingredientele necesare, le-am adăugat în vasul robotului cu lamă S și am pulsat până am obținut o compoziție omogenă.

Semințele de pin pot fi înlocuite cu alte nucifere, însă cum la noi nu lipsesc, fiind cerute aproape zilnic de către Cireșel, am preferat să le folosesc, ele existând și în rețeta originală.

Brânzeturile folosite pentru sosul pesto sunt pecorino și parmezan, însă eu le-am înlocuit cu brânză proaspătă de casă, pentru ca preparatul să poată fi servit și de către cei mici, încă de la începutul diversificării. În caz de aplv, aceasta poate fi omisă sau înlocuită cu fulgi de drojdie inactivă.

De îndată ce am terminat sosul, am uns niște mini baghete proaspăt scoase din cuptor și le-am servit cu roșii cherry.

Am fost aproape să-l consumăm, dar cum a fost pregătit pentru preparatul surpriză am reușit să ne oprim doar la degustat.

Vouă cu ce preparate vă place să-l serviți cel mai des? 😍

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*