Ieri am fost plecați cu treburi prin oraș, așa că am luat prânzul la pachet: steluțe cu carne și spanac.
Cum nu mai făcusem de ceva vreme taco empanadas, m-am gândit să folosesc aluatul lor, care se numără printre preferatele noastre.
E simplu de făcut, rămâne moale chiar 2-3 zile, dacă preparatul este depozitat corespunzător și mi se pare la îndemână, mai ales că de la noi nu lipsesc niciodată ingredientele cu care îl pregătesc.
Încercând să vă conving acum pe voi să-l testați (știu că multe ați făcut acest lucru, deja), mi-am propus să-l utilizez mai des și eu, sub diverse forme.
Steluțe cu carne și spanac
?Ingrediente:
*cantități pentru 18 bucăți
*Aluat
- 300 g făină tip 650
- 10 g praf de copt bio
- 1 ou
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- O linguriță amestec de condimente “Adio, Sare!”
*Umplutură
- 100 g carne vită (reciclată din gulaș)
- 100 g spanac gătit la abur
- 50 g cașcaval, ras fin (se oferă ocazional după 1an, în lipsa unui cașcaval de casă nesărat)
*Extra
- 2 gălbenușuri (pentru uns, înainte de copt)
?Mod de preparare:
Într-un bol încăpător am adăugat făina amestecată cu praful de copt și amestecul de condimente.
În mijlocul acesteia am format o adâncitură unde am pus oul, uleiul de măsline și iaurtul grecesc.
Am frământat până am obținut un aluat dens căruia i-am dat forma unei bile, pe care am lăsat-o la odihnit cât am pregătit umplutura.
Am tocat mărunt cubulețele de carne, extrase din gulaș, spanacul gătit în prealabil la abur (am folosit spanac congelat) și am ras fin cașcavalul.
Eu am folosit cașcaval pentru a lega puțin compoziția.
În cazul piticilor sub 1 an, se poate înlocui cu un ou.
Am omogenizat umplutura, amestecat bine ingredientele.
Am întins aluatul în foi subțiri, cu ajutorul unui sucitor și am decupat steluțe.
Am obținut 36 de steluțe.
Pe 18 dintre ele am pus umplutura, iar după ce le-am acoperit cu celelalte 18 bucăți am sigilat cu ajutorul unei furculițe trecute prin făină, de fiecare dată.
Am așezat pachețelele în tavă, am uns cu gălbenuș de ou și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, circa 20 de minute, la foc potrivit.
La final am scos tava din cuptor, am acoperit-o cu o foaie de copt și un prosop de bucătărie și am lăsat steluțele la răcit.
Bineînțeles că au fost testate de către Cireșel imediat după răcire. Era să rămânem fără pachet pentru a doua zi ?
Poate vreți să terminați și voi săptămâna cu această variantă de-li-cioa-să! ?