Zilele trecute am savurat o delicioasă supă cremă de conopidă. Deși obișnuim să mai servim și astfel de supe, de conopidă chiar nu mai făcusem.
Tare ne-a plăcut rezultatul final, așa că am decis să vă împărtășesc și vouă rețeta, ca de fiecare dată.
Supă cremă de conopidă
🍒Ingrediente:
- O conopidă potrivită
- O ceapă mare roșie
- 5-6 căței de usturoi
- 2 cartofi
- O țelină mică
- 1 păstârnac mic
- 2 litri apă
- 3 linguri ulei de măsline
- Sare (după gust; se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani sau se înlocuiește cu amestecul „Adio, sare!”, pe care îl puteți găsi aici.)
- Boia dulce
*Crutoane
- Pâine de casă
- Ulei de măsline
- Usturoi granulat
🍒Mod de preparare:
Eu am gătit legumele la multicooker, căci îmi este mai simplu decât să le supraveghez pe aragaz, însă în lipsa unuia le puteți fierbe pe aragaz fără probleme.
Am desfăcut conopida în buchețele, pe care le-am spălat, împreună cu celelalte legume curățate.
Am tocat cartofii cubulețe, am tăiat ceapa, țelina și păstârnacul în bucăți mai mici.
Am adăugat toate legumele în vasul multicooker-ului și am turnat apa peste ele.
Am setat multicooker-ul pe funcția Soup pentru 25 de minute.
La final am adăugat treptat legumele și zeama în vasul blenderului și am pulsat câteva secunde.
După ce am terminat am asezonat supa cu ulei de măsline.
În momentul servirii, noi ne-am adăugat și puțină boia dulce.
Modelul de multicooker pe care îl folosesc în prezent și de care sunt foarte încântată îl puteți găsi 👉aici.
Crutoanele le-am copt în cuptor circa 20 de minute, la foc potrivit.
Le-am făcut din pâine de casă, a cărei rețetă o găsiți 👉 aici și am procedat în felul următor: am tăiat feliile de pâine în cubulețe, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și le-am pudrat cu praf de usturoi.