Când se adună multe legume care trebuie neapărat consumate, cea mai simplă variantă este să le transformi într-o supă cremă: supă cremă de morcovi, în cazul de față, căci la noi se adunaseră câțiva morcovi care stăteau să-și dea duhul în frigider.
Supă cremă de morcovi
Ingrediente:
- 8 morcovi mari
- 2 cepe albe
- 4-5 buchețele de conopidă
- 1 ardei kapia roșu
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 litri apă
- Condimente (la alegere, pentru asezonarea finală)
Directions
Am curățat legumele, le-am spălat bine și le-am pregătit pentru a le pune în vasul multicooker-ului.
Am setat 30 de minute, pe funcția Manual, iar când timpul a expirat am lăsat legumele și supa la răcit.
Le-am adăugat apoi, treptat, în vasul robotului de bucătărie și am pulsat câteva secunde.
Am asezonat cu condimentele preferate, printre care vă recomand să folosiți musai și chimen.
Îi dă supei de morcovi o savoare aparte.
Noi am servit supa chiar și cu niște sărățele cu chimen, pe post de crutoane.
Rețeta sărățelelor o găsiți aici.
Vouă vă plac supele cremă?