Din categoria supelor cremă, printre preferate, se numără și supa cremă de sparanghel.
Deși nu am insistat pe oferirea supelor sau ciorbelor, la începutul diversificării, pentru a nu provoca frustrare din cauza gestionării acestora, după câteva luni am recurs la supele cremă, întrucât Cireșel era fascinat de paie individuale sau pahare cu pai.
A deprins imediat tehnica, mai ales că prima data a primit chefir într-un pahar cu pai. Cum chefirul era în topul preferințelor sale s-a străduit să reușească să-l folosească din prima.
Supă cremă de sparanghel
?Ingrediente:
- Apă
- O legătură de sparanghel
- 2-3 cartofi
- 2 morcovi
- Câteva buchețele de conopidă
- 1/2 dovlecel
- O ceapă albă
- Piper
- Ulei de măsline
* Eu am ales să adaug morcov, conopidă și dovlecel pentru a contracara gustul ușor amărui al sparanghelului. Se poate folosi și cartof dulce, dar nu mai aveam.
?Mod de preparare:
După ce am curățat și spălat toate legumele, am pus la fiert partea lemnoasă a sparanghelului împreună cu ceapa până au dat în 2-3 clocote, după care le am scos și am adăugat în apa clocotită celelalte legume. După ce au fiert și s-au răcit puțin, le-am transformat în supă cremă cu ajutorul blender-ului.
Am adăugat ulei de măsline și piper după gust. Se poate servi și cu puțină smântână sau iaurt grecesc.