Supă cu găluște

Că tot se discuta pe grup acum ceva timp despre supa cu găluște, am zis să vă împărtășesc ce rețetă funcționează cu succes la noi, de fiecare dată. Și când spun de fiecare dată, gândiți-vă că fac supa cu găluște aproape săptămânal, căci am 2 băieți iubitori de supă, nu doar unul. ?

Mi se pare cea mai simplă metodă. Se cântărește oul cu tot cu coajă și se adaugă aceeași cantitate de griș. Dacă respectați și ce am scris mai jos, garantat ies cele mai bune și pufoase găluște ?

Supă cu găluște

?Ingrediente:

  • Apă (circa 3,5 litri)
  • Supă concentrată de pui (circa 500 ml)
  • 2 morcovi
  • O ceapă albă
  • 1-2 felii de țelină
  • 1-2 felii de păstârnac
  • Pipote
  • Ficăței
  • Piept/pulpe de pui
  • Roșii (opțional) 
  • Ardei gras roșu (opțional) 
  • Pătrunjel verde
  • Piper
  • Adio Sare! (amestec mirodenii)

*Găluște:

  • 2 ouă (100 g – cântărite cu coajă)
  • 100 g griș

?Mod de preparare:

Am pus apa (și supa concentrată) pentru supă la fiert, timp în care am tocat legumele (morcovii, ceapa, țelina, păstârnacul), pe care le-am adăugat când apa a început să fiarbă.

Când acestea au început să se înmoaie (după circa 15 minute) am adăugat carnea gătită* în prealabil și tăiată în bucăți mai mici.

Am mai lăsat la fiert circa 10 minute apoi am adăugat roșiile date pe răzătoare și ardeiul gras tocat mărunt, care au mai fiert aproximativ 10 minute.

Între timp am pregătit găluștele astfel: am cântărit ingredientele, am bătut cu un tel mic sau cu o furculiță oul întreg până și-a dublat volumul, am adăugat treptat grișul, în ploaie și am lăsat la odihnit circa 10 minute.

După cele 10 minute, am dat focul mic la supa care clocotea și cu o linguriță înmuiată în zeama fierbinte am adăugat găluștele (1/2 linguriță, pe lung, dacă vreți să iasă mai mici, sau o linguriță plină, dacă vreți să iasă mai mari).

Am acoperit cu capacul și am lăsat să fiarbă, tot la foc mic, circa 10 minute, iar la final am adăugat condimente și pătrunjel verde din belșug.

Cu această metodă, ies, de fiecare dată, cele mai pufoase găluște, fără bătăi de cap.

*Pentru a micșora timpul petrecut în bucătărie, gătesc înainte carnea în slow cooker, circa 3 ore pe high și în felul acesta obțin și o supă delicioasă de pui, pe care o adaug la început în apa folosită pentru supa cu găluște.

 

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*