Această supă de perișoare este în topul preferințelor noastre și desigur al lui Cireșel, încă de la începutul autodiversificării. La un moment dat, am încercat de câteva ori să o acresc cu borș de casă, însă nu a mai avut succes, așa că până își mai schimbă preferințele rămânem la varianta de supă. În ceea ce privește carnea folosită, cel mai des facem o combinație între carne de pui și carne de vită, păstrând pe lângă perișoare și bucăți de vită pe care le introducem în supă.
Supă de perișoare
?Ingrediente:
- Morcovi
- Țelină
- Păstârnac
- Ceapă
- Dovlecei
- Roșii
- Ardei gras roșu
- Pătrunjel
?Ingrediente pentru perișoare:
- Carne (noi am facut până acum cu pui/curcan/vita)
- Ou
- Ceapă verde
- Pătrunjel
- Cimbru
- Piper
?Mod de preparare:
Se pune apa la fiert și între timp se curăță morcovii, țelina, pastârnacul, ceapa, se spală și se taie, apoi când apa a început să fiarbă se pun în oală și se lasă circa 20 de minute. În acest timp se toacă carnea și se face compoziția perișoarelor. Roșiile și ardeiul gras se blenduiesc, pentru a obține un suc roșu proaspăt, care se adaugă și el in supă și se mai lasă la fiert 15 minute. Când au trecut cele 15 minute, se adaugă și dovleceii, spălați și tăiați și se mai lasă la fiert aproximativ 10 minute. După aceea, se adaugă și perișoarele și se lasă la fiert cel puțin 20 de minute sau până se ridică la suprafață. În acest stadiu se evită amestecarea în oală, pentru a nu zdrobi perișoarele.
*Spre final, dacă vă rămâne ou de la compoziția de perișoare se poate adăuga în supă, pentru un plus de gust si culoare ?
În foto puteți observa pofta cu care se mănâncă această supă delicioasă de perișoare. ? La începutul autodiversificării, carnea și legumele se pot oferi separat, în forma pe care cei mici o gestionează cel mai bine, iar zeama în diverse recipiente cu care cei mici se descurcă.