Taco empanadas

Vă prezentăm astăzi un preparat tare apreciat de către noi, care poate fi servit acasă sau în deplasare și care este foarte versatil, întrucât poate avea umplutură “sărată” sau “dulce”. Intră pe scenă… Taco empanadas ?

?Ingrediente:

*Aluat

  • 300 g făină tip 550/650
  • 10 g praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei aromatizat (roșii, usturoi, busuioc)
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime

*Umplutură

  • 200 g carne curcan (fiartă în prealabil)
  • Pătrunjel
  • Mărar
  • Semințe de susan
  • Piper
  • 40 g cașcaval nesărat
  • 1 ou pentru a lipi și unge pe deasupra

?Mod de preparare:

Pentru aluat am amestecat ingredientele în ordinea menționată și cât l-am lăsat să se odihnească am pregătit umplutura. Carnea de curcan am fiert-o în prealabil și am tocat-o mărunt cu ajutorul cuțitului. Am adăugat piper, susan, mărar și pătrunjel. Am întins subțire aluatul și cu ajutorul unui castron (cu diametrul în jur de 13-14 cm) am decupat 10 cercuri. Am pus umplutura pe mijloc, iar deasupra acesteia puțin cașcaval ras. Am uns marginile, de jur împrejur, cu ou, am lipit și am “sigilat” cu furculița. Am uns cu ou pe deasupra și am copt, în cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute, la 180°. Am servit cu sos proaspăt de roșii, “dulce” pentru Cireșel și extra picant pentru restul familiei. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*