Tartă cremoasă cu ciuperci

Trebuie neapărat să încercați această tartă cremoasă cu ciuperci.
Nu exagerez cu nimic când spun că a făcut furori.
Ne-a plăcut atât de mult, încât o voi reface curând.
Tare mă bucur că am optat să adaug și niște nuci mărunțite în umplutură. Au reprezentat cireașa de pe tort și s-au potrivit de minute cu textura cremoasă a umpluturii.

Tartă cremoasă cu ciuperci

🍒Ingrediente:

*cantități pentru 2 mini tarte cu diametrul de 18 cm

*Aluat 

  • 250 g făină tip 650
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 1 ou
  • 50 ml apă rece

*Umplutură

  • 2 linguri ulei avocado
  • 500 g ciuperci
  • Verdețuri italiene
  • 3 ouă
  • 400 g smântână grasă (cel puțin 30% grăsime)
  • 400 g telemea de vacă
  • O mână de nuci hidratate/Semințe de pin
  • Câteva felii roșii uscate (hidtratate)
  • Cepșoară

🍒Mod de preparare:

Pentru a realiza aluatul am adăugat în bolul robotului făina cernută, untul rece tăiat cubulețe și oul. 

Ingredientele se omogenizează 2-3 minute, iar apoi se adaugă apa rece pentru a putea forma o bilă de aluat care se învelește în folie alimentară și se depozitează circa 30 de minute la frigider. 

În ceea ce privește umplutura, m-am ocupat mai întâi de ciuperci. 

După ce le-am curățat, le-am spălat și le-am scurs cu ajutorul unei site. 

Le-am feliat, apoi le-am călit circa 10 minute cu 2 linguri ulei de avocado și verdețuri italiene, până s-a evaporat tot lichidul.

Le-am lăsat la răcit și m-am ocupat de celelalte ingrediente pentru umplutură. 

Am bătut ouăle cu smântâna și le-am amestecat apoi cu telemeaua de vacă rasă și nucile hidtratate peste noapte, mărunțite cu ajutorul unui cuțit. 

Eu nu am folosit deloc sare, însă telemeaua pe care am folosit-o este destul de sărată. 

În cazul copiilor mai mici de 2 ani fie o desarați peste noapte, fie o înlocuiți cu brânză proaspătă de casă. 

Revenind la aluat, eu l-am împărțit în 2 bucăți, întrucât am copt 2 tarte cu diametrul de 18 cm. 

Am copt aluatul 15 minute fără umplutură, acoperit cu foaie de copt și bile ceramice, la 180°, pe funcția căldură sus-jos și încă 35 de minute cu umplutura.

După cele 15 minute am adăugat amestecul cu brânză, iar deasupra am pus ciuperci și câteva felii de roșii uscate, hidratate și mărunțite cu un cuțit.

După coacere am presărat fire de cepșoară tocate mărunt și am lăsat tartele la răcit pe un grătar metalic. Pentru a nu pierde nicio noutate, vă invităm să ne urmăriți și pe conturile de Facebook (apasă 👉 aici) și Instagram (apasă 👉 aici). 💙🍒💙

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*