Tartă cu aluat fraged

Pentru că știu că mulți dintre voi iubiți aluatul fraged făcut în casă, vă propun de această dată o tartă cu aluat fraged și umplutură de dovleac și castane. 

Eu iubesc această combinație și de aceea mă asigur întotdeauna că am mereu în casă dovleac și piure de castane. 

Din cantitățile menționate mai jos puteți pregăti 2 tarte cu diametrul de 18 cm (cum procedez eu) sau una singură cu diametrul de 30 cm. 

Tartă cu aluat fraged 

🍒Ingrediente:

*Aluat 

  • 500 g făină tip 650
  • 200 g untură din osânză
  • 200 ml apă minerală 

*Umplutură 

  • 600 g piure de dovleac copt
  • 400 g piure de castane Râureni 

*Extra (în caz de alergie, foaia se unge doar cu lapte vegetal) 

  • 1 gălbenuș de ou
  • 1-2 linguri lapte 

🍒Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul eu folosesc un mixer planetar după cum puteți vedea în rețeta video de 👉 aici

Am adăugat făina cernută în bolul mixerului. 

Peste aceasta am adăugat untura din osânză și apa minerală. 

În lipsa osânzei puteți folosi unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei, însă în acest caz va trebui să puneți aluatul la rece circa 30 de minute înainte de a lucra cu el. 

Am lăsat aluatul la frământat până a devenit elastic și nelipicios, cu o textură asemănătoare plastilinei. 

Am împărțit aluatul în două bile, iar fiecare bilă am întins-o sub formă de foaie rotundă.

Am adăugat foaia de aluat în tava și am decupat-o, având grijă să o așez bine și pe pereții tăvii. 

Am înțepat aluatul cu o furculiță, am adăugat peste el foaie de copt și apoi bile ceramice, pentru a nu permite aluatului să se umfle în timpul coacerii. 

În locul lor puteți folosi orez sau boabe de fasole. 

Am copt aluatul circa 20 de minute, în cuptorul încins, la 180°, timp în care m-am ocupat de umplutură. 

Am adăugat piureul de dovleac copt într-un castron împreună cu piureul de castane și am omogenizat bine compoziția. 

Dovleac am mai mereu din sursă proprie, însă piure de castane folosesc de la Râureni, deja îndulcit, ceea ce face ca tarta să nu mai aibă nevoie de alt îndulcitor. 

Apropo, ați aflat de premiile puse în joc de KitchenShop și Râureni?

Apasă pe imagine pentru mai multe detalii sau pentru a te înscrie în cursa pentru marele premiu🔖

Nu ratați ocazia de a vă înscrie în cursa pentru marele premiu: cumpărături în valoare de 5000 de €, pe kitchenshop.ro!

Vă dați seama câte minunății ați putea cumpăra de pe kitchenshop.ro

Cumpărați orice produs Râureni cu etichetă promoţională, în perioada 22.03 – 20.06.2021, trimiteți codul unic de pe etichetă prin SMS la 1719 (tarif normal), sau înscrieți-l în formularul disponibil pe site. Ajungeți direct unde trebuie dacă apăsați pe imaginea cu banner-ul campaniei postată puțin mai sus. 

Mai multe coduri înscrise, mai multe șanse de câștig!

Nu uitați să păstrați bonul fiscal pentru validare! 

Mai multe detalii despre această minunată campanie găsiți chiar 👉 aici

După ce am copt aluatul conform indicațiilor de mai sus, am adăugat umplutura, iar din restul de aluat am pregătit decorul de deasupra. 

Puteți vedea în rețeta video mai multe detalii. Vă sugerez să urmăriți video până la final pentru a vedea o altă variantă pe care v-o propun, din aceleași ingrediente. Este mai rapidă, dar eu vă sfătuiesc să încercați și tarta. 

Am introdus tarta în cuptorul încins pentru încă 30 de minute, la aceeași temperatură.

Înainte de a o coace, am uns-o cu un amestec din gălbenuș de ou și lapte, pentru a forma o crustă aurie. 

Tarta se poate servi călduță, simplă sau cu înghețată, dar și rece. 

Este delicioasă și sper să o încercați și voi pentru a vă convinge!

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*