Nu sărbătorim noi Valentine’s Day sau Dragobetele, dar luna trecută am tot sărbătorit iubirea. Una dintre ocazii a fost aniversarea căsniciei, pe care am trecut-o în revistă cu o tartă cu cremă de brânză și jeleu de portocale.
De ce am ales o tartă?
Pentru că soțul este înnebunit după acest aluat fraged, încă de când l-am folosit prima dată la delicioasele rulouri umplute.
De atunci îl tot folosesc la plăcinte, quiche-uri, cornulețe și multe altele.
Dacă l-ați testat, mai mult ca sigur, îl iubiți și voi!
De data aceasta nici nu am mai așteptat să ajungă untul la temperatura camerei și treaba a mers astfel mult mai rapid.
Vă spun imediat cum…
Tartă cu cremă de brânză și jeleu de portocale
?Ingrediente:
*Aluat
- 225 g făină tip 650
- 100 g unt nesărat cu 82% grăsime (rece, ras fin)
- 100 g apă minerală
*Umplutură
- 370 g cremă de brânză și smântână (Făgăraș, cu mai multă smântână)
- 4 banane mari
- 4 linguri rase cu griș
- Pudră de vanilie
*Jeleu de portocale
- 2 portocale mari
- 1 linguriță pudră de agar agar
- O lingură de miere (opțional; se oferă doar după vârsta de 1 an, din cauza riscului de botulism)
*Decor
- Fulgi de migdale
- Pudră de moringa
Pentru crusta tartei am pus făina într-un vas încăpător. Am adăugat peste aceasta untul rece ras fin și apa minerală. Am omogenizat până am obținut o bilă de aluat pe care am întins-o sub formă de foaie rotundă. Am pus foaia de aluat într-o tavă ceramică de tartă, cu ajutorul unui sucitor. Am aranjat marginile, am înțepat aluatul cu o furculiță, apoi am pus peste aluat o foaie de copt. Deasupra foii de copt am pus orez și am introdus tava la cuptor pentru 15 minute, la foc potrivit. În locul orezului puteți folosi boabe de fasole sau bile speciale pentru coacerea crustei de tartă. Am pregătit umplutura astfel: am pasat bananele cu o furculiță, am adăugat peste ele crema de brânză și smântână, pudra de vanilie și grișul. Am omogenizat crema, iar după ce am scos tava din cuptor am îndepărtat orezul și foaia de copt și am turnat crema. Am introdus din nou tava la cuptor pentru încă 30 de minute. Pentru jeleu am curățat portocalele de coajă, având grijă să îndepărtez cu ajutorul cuțitului și coaja albă, care poate conferi un gust amar jeleului. Am blendat portocalele și am obținut circa 400 ml piure. Aveți grijă să nu rămână sâmburi, înainte de a le blendui, căci și aceștia pot conferi un gust amar. Am pus sucul de portocale pe foc, iar când a început să se încălzească am adăugat pudra de agar agar. Am mai lăsat pe foc încă 3-4 minute, apoi am răcit jeleul punând ibricul în chiuveta cu apă rece. După răcire se adaugă și mierea, dacă optați să o folosiți. În cazul nostru portocalele au fost foarte dulci și nu am considerat că mai este nevoie și de miere. Când am scos tarta din cuptor am turnat imediat jeleul de portocale și am decorat cu fulgi de migdale și puțină pudră de moringa. Am lăsat-o la rece doar câteva ore, atât s-a putut! ? Poză cu secțiune la lumina naturală nu a apucat, dar promit să revin! Delicioasă a fost… A mai scăpat o bucățică, rătăcită la rece vreo 2 zile. Parcă și mai bună a fost ❣️?Mod de preparare:
5 Comments