tarta cu fructe si aluat fraged

Tartă cu fructe și aluat fraged

Acum ceva timp vă povesteam despre o tartă cu fructe și aluat fraged.

Deși îmi propusesem să vă scriu detaliile mai repede, abia azi am reușit să finalizez rețeta.

Se face foarte simplu, așa că încă aveți timp să o adăugați în meniul de Revelion.

Nu veți regreta alegerea, zicem noi!

Se pot folosi și alte fructe dulci, preferate.

Noi însă am ales să folosim afine și zmeură, întrucât ne doream un gust dulce-acrișor.

Pentru mâine e în plan cu smochine, că am o rezervă la congelator. ?

Tartă cu fructe și aluat fraged

?Ingrediente:

  • 225 g făină tip 650
  • 100 g unt nesărat cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 100 ml apă minerală
  • 2-3 linguri de griș (dacă se folosesc fructe care lasă zeamă în timpul coacerii)
  • 2 mâini de afine congelate
  • O mână de zmeură congelată
  • 1 gălbenuș de ou

?Mod de preparare:

Încă de când am făcut prima dată acest aluat fraged, folosit și la rulouri, dar și la cornulețe, ne-am îndrăgostit iremediabil de el.

De data aceasta, a fost la fel de apreciat.

Se realizează rapid și nu necesită introducere la frigider, după frământare.

Am pus făina într-un vas încăpător, împreună cu untul (neapărat la temperatura camerei) și apa minerală și l-am frământat doar cât să-l omogenizez.

Am format din acesta 2 bile de aluat pe care le-am întins, pe blatul înfăinat, astfel încât să pot decupa 2 foi rotunde, cât mărimea tăvii ceramice de tartă (cu diametrul de circa 30 cm).

Am pus în tavă prima foaie.

Peste aceasta am adăugat grișul, pe care l-am presărat pe toată suprafața, apoi fructele congelate.

Deasupra acestora se mai pot adăuga nuci sau semințe râșnite, înainte de a adăuga foaia de deasupra, dacă doriți.

Pe foaia de deasupra am decupat câteva forme, pe care mai apoi le-am adăugat spre marginea tăvi, pentru a sigila tarta.

Mai multe modele de decorare a tartei puteți găsi în postarea de pe pagina Cu Cireșel la joacă, accesând link-ul de mai jos ?

Am uns tarta cu gălbenuș de ou.

Această etapă se poate omite în cazul unei alergii la ou sau se poate unge cu lapte sau unt topit.

Am introdus tava în cuptorul neîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute, la foc potrivit.

Vă puteți orienta și după gradul de rumenire.

Spor la prăjiturit, dacă încă nu ați finalizat pregătirile!

Un An Nou așa cum vi-l doriți!

Mulțumim că ne sunteți alături! ???

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*