Tartă rustică cu brânză și dovlecei

Săptămâna trecută am savurat o delicioasă tartă rustică cu brânză și dovlecei.

Pregătisem deja aluatul fraged, pe care vi l-am tot lăudat cu ocazia preparării muuuultor preparate și știam că vreau să îl umplu cu niște brânză proaspătă de casă, care urma să expire în câteva zile.

În ultimul moment am decis să folosesc și dovlecei, căci Prăjiturela tocmai postase pe Instagram o tartă rapidă cu dovlecei.

Tare bine am făcut, căci această combinație ne-a cucerit.

Tartă rustică cu brânză și dovlecei

?Ingrediente:

*Aluat 

  • 500 g făină tip 650
  • 200 ml osânză**
  • 200 ml apă minerală

**în locul osânzei puteți folosi aceeași cantitate de unt cu grăsime 82% (la temperatura camerei), dar reduceți cantitatea de făină cu 50 g.

 

*Umplutură 

  • 1 kg brânză proaspătă de vaci (cu textură cremoasă***)
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 dovlecei medii 

*Extra 

  • O lingură de griș
  • 1 ou


?Mod de preparare:

Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am pus osânza și apa minerală.

Am omogenizat până am obținut un aluat nelipicios și ușor modelabil.

Din cantitățile menționate mie mi-au ieșit o tartă rotundă, cu diametrul de circa 20 de cm și o tartă dreptunghiulară aproximativ cât o tavă mare de aragaz.

Am împărțit aluatul în două bucăți inegale, le-am întins cu ajutorul unui sucitor, iar deasupra am pus umplutura realizată din brânza de vaci și firele de ceapă verde, tocate mărunt, lăsând libere marginile de circa 3-4 cm, pe care le-am adus peste umplutură, la final.

Deasupra am așezat feliile de dovlecei, tăiate rondele subțiri.

În prealabil, am lăsat feliile de dovlecei la scurs într-o sită, presărate cu puțină sare (aceasta ajută la eliminarea excesului de apă din dovlecei, dar se omite adăugarea sării în cazul copiilor mai mici de 2 ani).

La final am uns marginile cu ou bătut, iar deasupra am presărat puțin griș. 

Tot deasupra puteți pune și restul de ou, dacă vă mai rămâne după ce ungeți marginile. 

Durata de coacere variază în funcție de mărimea aleasă. 

Tarta mică am copt-o timp de 25 se minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, iar tarta mare timp de 45 de minute. 

***În funcție de textura brânzei pe care o folosiți puteți presăra puțin griș și peste aluat, înainte de a adăuga umplutura. 

Eu am folosit o brânză proaspătă de vaci cu o textură cremoasă, fără sare adăugată, de la Casa Natura și nu a mai fost nevoie de griș.

Au o varietate de produse lactate, 100% naturale, unele chiar fără sare adăugată și livrează la domiciliu. 

Găsiți pe pagina lor de Facebook ? Casa Natura, mai multe informații despre prețuri și zonele în care livrează.  

❣️ Nu uitați de concursul organizat în colaborare cu Sano Vita și Bosch, în cadrul căruia puteți câștiga multe bunătăți, dar și minunatul blender ErgoMixx, cu funcție și accesorii de vidare. Mai aveți la dispoziție doar câteva zile. 
Pentru a ajunge direct la postările dedicate concursului, dați click pe cuvintele cu albastru de mai jos.
Pentru mai multe șanse de câștig vă puteți înscrie atât pe pagina de ? Facebook, cât și pe cea de ? Instagram.
Succes tuturor! ???

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*