Tartă rustică cu cireșe

Pentru că am adus cu noi și multe cireșe, când am venit zilele trecute la părinții mei, dar nu le-am putut mânca pe toate, oricât de mult le-am iubi, am pregătit rapid o tartă rustică cu cireșe.
Am folosit desigur aluatul nostru fraged, mult iubit, pe care l-am tot folosit de-a lungul timpului la diverse preparate.

Checul pufos cu cireșe l-ați încercat? Dar pasca ciocolatoasă  cu cireșe?

Tartă rustică cu cireșe

Ingrediente:


*Aluat

  • 500 g făină tip 650
  • 200 g untură din osânză**
  • 200 ml apă minerală

**în cazul în care nu aveți untură din osânză, puteți folosi aceeași cantitate de unt (la temperatura camerei), dar reduceți cantitatea de făină la 450 de g.

*Umplutură

  • 830 g cireșe (cântărite fără sâmburi)
  • Zeama de la o ½ de lămâie
  • 5 lingurițe zahăr brut (opțional; se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani)
  • 2 linguri rase amidon nemodificat genetic

*Extra

  • 1 ou mic
  • O linguriță zahăr brut (se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani)
  • Scorțișoară Ceylon


Mod de preparare:

Am scos sâmburii cireșelor și le-am lăsat puțin la scurs într-o sită.
Le-am amestecat apoi cu zeama de lămâie, zahărul brut (acesta se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani) și amidonul.
Am omogenizat și am lăsat amestecul deoparte cât am pregătit aluatul.
Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar peste ea am pus untura din osânză.
Am omogenizat puțin, am adăugat și apa minerală și am frământat până am obținut un aluat neted și nelipicios.
Am întins aluatul, cu ajutorul unui sucitor, pe hârtie de copt, pentru a-l putea transfera în tavă cu ușurință, direct cu foaia de copt.
Am adăugat amestecul cu cireșe, fără zeama rezultată, lăsând liber spre margini porțiuni de circa 3 degete.
Am adus apoi aluatul dinspre margini spre centru, treptat.
Am aplatizat puțin cu ajutorul palmelor, am uns marginile cu un ou bătut, am presărat puțin zahăr brut și scorțișoară Ceylon.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 170°, pentru 45 de minute.
O minunăție a ieșit!
Eu nu m-am putut abține să nu servesc o felie călduță, alături de 2 cupe cu înghețată de vanilie și nuci pecan.
Cucurbeu pe cerul gurii… 
Alte preparate realizate cu același aluat fraged puteți găsi aici aici.

❣️ Nu uitați de concursul organizat în colaborare cu Sano Vita și Bosch, în cadrul căruia puteți câștiga multe bunătăți, dar și minunatul blender ErgoMixx, cu funcție și accesorii de vidare. 

Pentru a ajunge direct la postările dedicate concursului, dați click pe cuvintele cu albastru de mai jos.
Pentru mai multe șanse de câștig vă puteți înscrie atât pe pagina de Facebook, cât și pe cea de Instagram.
Succes tuturor! 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*