După cum bine știți, printre preparatele pe care le servim cu maaare plăcere la micul dejun se numără și acest terci ciocolatos și cremos. Pe aceeași listă stau la loc de cinste budinca de chia, budinca de tapioca și desigur vestitele pancakes.
Voi ce mic dejun preferat aveți? Să vedem dacă vă puteți decide… 😅
Terci ciocolatos și cremos de orz
🍒Ingrediente:
- O cană fulgi de orz
- 2 căni lapte de cocos
- 2 banane bine coapte
- 3 linguri semințe crude de floarea-soarelui
- O lingură de carob (pudră de roșcove)
- Scorțișoară Ceylon
- 2 lingurițe pudră ecologică de moringa (opțional)
- Fructe proaspete (zmeură și coacăze roșii)
- Fulgi de migdale
🍒Mod de preparare:
Pentru a măsura, atât laptele, cât și fulgii de orz, eu am folosit o cană de circa 200 de ml (proporția fiind 2:1).
De data aceasta am avut fulgii de orz puși la hidratat cu o seară înainte.
Dimineața am pus laptele la fiert și am adăugat fulgii de orz. Am lăsat la fiert cât să dea în câteva clocote, până fulgii s-au înmuiat și laptele s-a mai îngroșat. Nu se absoarbe tot pe foc, ci după aceea, cât se mai lasă la răcit, până se servește. Am pasat bananele cu furculița și le-am adăugat în terci, împreună cu semințele râșnite, carobul, coacăzele roșii și scorțișoara. Am decorat cu zmeură, pudră de moringa, fulgi moi de migdale și am servit cu cea mai mare poftă.
În funcție de preferințe se pot adăuga alte semințe măcinate sau diverse tipuri de nuci, unt de arahide, alte fructe proaspete dulci, în loc de banane. Există o multitudine de variante, tocmai de aceea terciurile ne plac atât de mult.
De fiecare dată putem aduce ceva nou, astfel încât papilele gustative să fie și mai încântate.
În fotografii se pot observa și delicioșii biscuiți „love bites”. I-ați încercat? Dacă nu, ar fi cazul, căci se fac în 2 timpi și 3 mișcări. 😍 De mâncat, nu mai zic… 😅