Terci cremos de cereale

În ultima vreme nu prea am mai făcut terci cremos de cereale, iar zilele trecute am savurat unul delicios, în noul bol din nucă de cocos, pe care îl ador.
Noi avem set complet cu tacâmuri din lemn de cocos (linguriță, cuțit și furculiță) și pe toate le puteți găsi pe Goldenflavours.ro.
În imagini puteți observa bolul Jumbo, care este cu aproximativ 30% mai mare decât bolul normal, ceea ce îl face perfect nu doar pentru terciuri sau budinci, ci și pentru salate sau fel principal.

Pe site-ul celor de la Goldenflavours puteți descoperi și alte minunății. Eu abia aștept să savurez mâine dimineață un turmeric latte, pe care tot la ei îl puteți găsi. 

Terci cremos de cereale

?Ingrediente:


*cantități pentru circa 2 porții

  • O cană fulgi de orz (pot fi înlocuiți cu fulgi de ovăz)
  • 2 căni apă
  • 50-100 ml lapte cocos homemade
  • O lingură unt de arahide cremos
  • Fulgi de cocos bio
  • Cireșe

Extra (opțional):

  • O banană / o pară / un măr
  • Nuci sau semințe măcinate
  • Alte fructe preferate (vișine, zmeură, coacăze roșii etc.)

?Mod de preparare:


De cele mai multe ori eu fierb fulgii de cereale de seara, în apă, iar a doua zi, la micul dejun, doar adaug peste ei laptele fierbinte și celelalte ingrediente.
Se pot fierbe pe aragaz, până absorb apa sau în multicooker, cum procedez eu.
În cazul în care dispuneți de un multicooker, adăugați fulgii și apa în vas și fierbeți timp de 15 minute pe funcția Oatmeal, după care lăsați fulgii încă 10 minute în vas, fără a deschide capacul.
După răcire depozitez fulgii în frigider, în casoletă ermetică, iar a doua zi, adaug peste ei, după cum spuneam lapte fierbinte.
Cantitatea de lapte variază în funcție de textura pe care vreți să o aibă terciul.
În funcție de preferințe puteți adăuga o banană pasată cu furculița, măr sau pară, rase, pentru a îndulci natural preparatul.
Variante de servire sunt multiple, așa că lăsați imaginația să zboare pentru a vă încânta papilele gustative.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*