tocanita cu carne si legume la slow cooker

Tocăniță cu carne și legume la slow cooker

Când știu că într-o anumită săptămână avem în plan preparate care lui Cireșel nu-i sunt pe plac, îi pregătesc un fel de tocăniță cu carne și legume la slow cooker.

Pe aceasta o servește ca atare în prima zi, de cele mai multe ori cu mămăligă, preferata lui, apoi câteva zile este baza pentru diverse preparate cu care merg la sigur, în privința lui și care în acest mod nu necesită mai mult de 10-15 minute.

Printre acestea se numără: orez cu carne și legume, paste cu carne și legume, cous-cous cu carne și legume, fasole verde/galbenă cu carne și legume.

Astăzi Cireșel a servit-o la prânz, cu fasole galbenă, fiartă la abur și adăugată ulterior în tocăniță.

Tocăniță cu carne și legume la slow cooker

?Ingrediente:

  • Cuburi de vită/porc
  • 1 morcov tăiat rondele
  • O ceapă roșie tocată mărunt
  • 1 ardei roșu (gras sau capia) tocat grosier
  • 1-2 cartofi (întregi, dacă sunt mici, cuburi dacă sunt mai mari)
  • Sos/pastă de roșii și ardei (homemade)
  • O foaie de dafin
  • 2-3 linguri ulei măsline/struguri/floarea-soarelui
  • Piper
  • Verdețuri de Provence
  • “Adio Sare!” (amestec mirodenii – la final)
  • Pătrunjel verde (la final)

?Mod de preparare:

În general folosesc mușchiuleț, iar după ce tai carnea cuburi o masez cu ulei și condimente și le adaug în vasul slow-cooker-ului* împreună cu legumele menționate și sosul/pasta de roșii și ardei.

Dacă folosesc sos, care este mai lichid, mai adaug doar o ceașcă de apă, spre deosebire de momentele când pun pastă și adaug aproximativ cană de apă.

Adaug și apă tocmai pentru a mă folosi de zeama obținută și la pregătirea celorlalte preparate de care vă vorbeam mai sus.

Setez slow-cooker-ul pe high, circa 5 ore, întrucât depinde de mărimea cuburilor de carne.

La final adaug amestecul de mirodenii și pătrunjel proaspăt. 

Mai jos puteți observa modul de servire al acestei delicioase tocănițe, în forma inițială și ulterioară. ?

*Crock-Pot digital, 4,7L

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*