Dacă acum ceva timp m-ar fi servit cineva cu o tocăniță de ciuperci, aș fi spus pas.
Nu și acum, însă!
Am început să iubim ciupercile și să le consumăm sub diverse forme: în omletă, în sos pentru paste, în supă cremă și lista poate continua.
Înainte de a vă explica cum am procedat pentru a realiza tocănița de ciuperci, vreau să vă reamintesc despre concursul de pe contul nostru de Instagram, la finalul căruia puteți câștiga un slowcooker digital de 4,7l, marca Crock-Pot. Vă puteți înscrie ? aici.
Tocăniță de ciuperci
?Ingrediente:
- 600 g ciuperci Champignon
- 2 linguri ulei
- O ceașcă cu apă
- O ceapă roșie
- O ceapă albă
- 2 morcovi
- 1 ardei kapia roșu
- 5 căței de usturoi
- Verdețuri de Provence
- 175 g sos de roșii și ardei homemade
- O mână baby spanac
- O legătură pătrunjel
- O linguriță sare (se omite în cazul copiilor sub 2 ani)
?Mod de preparare:
Am curățat și spălat legumele.
Am tocat mărunt cele două cepe, morcovii, ardeiul și usturoiul. La fel am procedat și cu codițele ciupercilor, pe care le-am sotat în apă cu ulei, timp de 10 minute, pe funcția Brown/Saute a multicooker-ului.
Apa, uleiul și legumele se adaugă după ce oala s-a încins și dispare “Heat” de pe afișaj.
Am adăugat apoi ciupercile feliate grosier, verdețurile de Provence și sosul roșu.
Am închis capacul, am blocat valva de presiune și am pornit multicooker-ul pentru 20 de minute pe funcția Stew, presiune înaltă.
Dacă la final vi se pare prea mult lichid, mai puteți alege să folosiți funcția Brown pentru încă 2-3 minute sau până când ajungeți la consistența dorită.
În această etapă eu adaug și frunzele de baby spanac, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt.
Am servit tocănița cu mămăligă aromatizată cu oregano.
Un deliciu! Încercați și voi!
Alte preparate cu ciuperci puteți găsi ? aici.