Tocăniță de pui cu mazăre și sos alb

Tocăniță de pui cu mazăre și sos alb

Încerc să introduc mazărea în meniu cel puțin o dată la două săptămâni și pentru că vrem să variem, ultima dată am făcut o tocăniță de pui cu mazăre și sos alb de ne-am lins pe degete.

Vouă vă place? Cum o consumați?

Ingrediente:

  • 600 g apă
  • 400 g legume congelate (eu am folosit amestecul pentru ciorbă de perișoare de la

Casa Țărănească)

  • Sare
  • 30 g făină
  • 100 g apă
  • 200 g smântână cu 24% grăsime (fermentată, nu pentru gătit)
  • 500 g mazăre (eu am avut-o deja fiartă de la un preparat anterior)
  • Piept de pui (fiert în prealabil)
  • Piper
  • Zeamă de lămâie
  • Mărar proaspăt

Mod de preparare:

Rețeta este adaptată de pe platforma Cookidoo, a Thermomix-ului, dar vă las mai jos pașii necesari în cazul gătirii clasice.
Se pune la fiert apa cu sarea, iar în momentul în care începe să clocotească se adaugă legumele și se fierb circa 25 de minute.
Se face un amestec din 30 de g de faină cu 100 g de apă, se omogenizează bine apoi se adaugă în el smântâna.
Amestecul rezultat se adaugă peste legumele fierte și se mai lasă pe foc încă 3-4 minute.
Se adaugă apoi mazărea fiartă.
Dacă folosiți mazăre congelată, o adăugați în prima etapă, împreună cu celelalte legume.
Tot în această etapă se adaugă pieptul de pui (eu folosesc pui de țară și îl fierb în prealabil la multicooker, pentru a deveni mai fraged și pentru a folosi zeama la alte preparate), piper după gust și o linguriță cu zeamă de lămâie.
Se mai lasă la fiert aproximativ 5 minute, iar la final se adaugă mărar.

Varianta de mazăre cu sos roșu, o găsiți apăsând aici.

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*